2x heerlijke vegan kerstontbijtje

vegan kerstontbijtje vegan chocolade pannenkoeken

2x heerlijke vegan kerstontbijtje

Ik kan gewoon niet geloven dat het deze week al kerst is. De tijd is zo giga snel gegaan! Omdat iedereen nu kerstmenu’s aan het samenstellen is wil ik jullie blij maken met wat nieuwe receptjes. Deze week heb ik daarom uitgeroepen tot BLOGMAS (YAAAAY!)! Elke dag deel ik twee (!) feestelijke receptjes speciaal voor kerst en we beginnen deze week met twee heerlijke vegan kerstontbijtjes:) Dus ben je nog opzoek naar een makkelijk ontbijtje waarmee je de hele familie wil verrassen? Dan kan ik deze chocolade pannenkoeken en breakfast cookies aanraden!

vegan kerstontbijtje vegan chocolade pannenkoeken

Recept vegan chocolade pannenkoeken

Ingredienten vegan chocolade pannenkoeken

1 grote, rijpe banaan
40 gram vegan chocolade
45 ml plantaardige melk
40 gram meel (ik gebruikte amandelmeel)
40 gram havervlokken
1 chia egg (1 eetlepel chia zaadjes gemend met 20 ml water)
1 eetlepel amandelpasta
1 theelepel bakpoeder
snuf kaneel

vegan kerstontbijtje vegan chocolade pannenkoeken

Bereiding vegan chocolade pannenkoeken

Begin met het maken van het chia ei. Meng in een grote kom de chiazaadjes met het water en laat dit 5 minuten staan zodat de chia het water op kan nemen.

Voeg hier de banaan en het bakpoeder bij en prak dit goed door elkaar. Meng dit vervolgens met de amandelpasta en plantaardige melk en schep als laatste het meel en de havervlokken erbij. Roer goed door.

Verwarm in een anti aanbak pan een klein beetje olie. Wanneer de pan goed warm is schep hier twee eetlepels beslag in, strooi hier stukjes chocolade op en bak ongeveer twee minuten. Draai daarna om en bak nog een minuut aan de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is.

Serveer met siroop, extra chocolade of vers fruit!

Geniet!

vegan kerstontbijtje vegan breakfast cookies

Recept vegan breakfast cookies

Ingredienten vegan breakfast cookies

2 middelgrote rijpe bananen
50 gram notenpasta
130 gram havervlokken
100 gram meel
2 flax eggs (2 eetlepels gebroken lijnzaad gemengd met 4 eetlepels water)
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels siroop (dadel, rijst, ahorn, maple)
40 gram walnoten (in kleine stukjes gesneden)
40 gram vegan chocolade (in kleine stukjes gesneden)

Bereiding vegan breakfast cookies

Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed je bakblik met bakpapier.

Maak in een grote bak de flax egg klaar door de twee eetlepels lijnzaad te mengen met 4 eetlepels water. Laat dit 5 minuten staan. Prak vervolgens de banaan en roer goed. Voeg het bakpoeder, de vloeibare olie en siroop erdoor en meng.

Roer het meel. de chocolade stukken, walnoten en de havervlokken door het beslag en roer nogmaals.

Vorm van het beslag kleine koekjes en leg deze op de bakplaat. Schuif deze in de oven en bak de breakfast cookies in een kwartiertje goudbruin. Serveer met wat zelfgemaakte jam en enjoy!!

vegan kerstontbijtjes vegan breakfast cookies

Ga jij deze kerst ook een heelijk vegan kerstontbijtje maken? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK! Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties!

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *