4x vegan ontbijt recepten

raw food vegan recepten ontbijt recepten

4x vegan ontbijt recepten

YAY it’s FRIDAY! Dat betekent heerlijk uitslapen morgenochtend én zondag ochtend en natuurlijk ontbijt op bed! Ik heb inmiddels al zoveel verschillende ontbijtjes gedeeld op mijn blog, chia pudding, boekweit pap, havermoutjes, pannenkoeken, smoothies en verschillende wafels. In het weekend moet ik dan ook altijd even flink nadenken wat ik voor een ontbijtje ga maken. Omdat ik het al moeilijk vind om te kiezen, is het voor jullie misschien nog moeilijker, al die super smakelijke vegan ontbijt recepten van alle mooie Nederlandse blogs! Daarom heb ik vandaag vier heerlijke ontbijt recepten op een rij gezet, ik denk dat ik ze allemaal ga maken. Op zaterdagochtend de smoothiebowl en daarna de pannenkoeken en zondag bosbessenijs en de wafel als toetje! TGIF!

Healthy People actie

Mijn vier favoriete ontbijtjes maak ik allemaal met plantaardige drinks van Healthy People! Wil jij de amandel- én rijstdrink van Healthy People proberen? Deel dan je favoriete recept gemaakt met een van deze plantaardige drinks. Tag Healthy People & BeautyBlends op Facebook of Instagram (healthypeople.official) en krijg je aankoopbedrag terug!

Mijn 4 favoriete vegan ontbijt recepten

raw food vegan recepten ontbijt recepten

Healthy vegan wafels

Ingrediënten

120 gram havermout
240 ml plantaardige melk

Optioneel
kaneel, kokosbloesemsuiker, vanille, koekkruiden of vers fruit zoals banaan, bosbessen of frambozen.

Bereiding

Meng in je blender de havermout met de plantaardige melk. Dit is je wafel deeg. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Schep de wafel mix in een voorverwarmt wafelijzer en bak naar instructies. Serveer met vers fruit en geniet!

raw food vegan recepten ontbijt recepten

Blauwe bessen ijs

Ingrediënten blauwe bessen ijs

2 bevroren bananen
2 eetlepels plantaardige melk
100 gram blauwe bessen (bevroren of vers)
150 gram aardbeien
1 eetlepel kokosbloesemsuiker

Bereidingswijze blauwe bessen ijs

Doe alle ingrediënten (behalve de aardbeien) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een zachte crème hebt. Pak twee weckpotjes. Leg hier de stukjes aardbei in en schep hier vervolgens het blauwe bessen ijs overheen. Maak af met wat stukjes aardbei, kokos of nog meer blauwe bessen, serveer met een leuk lepeltje en verras je vrienden met dit lekkere toetje!

raw food vegan recepten ontbijt recepten

Zomerse smoothie bowl

Ingrediënten

250 ml plantaardige melk
75 gram frambozen
75 gram aardbeien
2 (bevroren) bananen
5 eetlepels kokos
1 eetlepel kaneel

Bereiding

Meng alle ingrediënten in je blender tot je een smoothie overhoudt. Schenk uit in verschillende bakjes en versier met je favoriete superfoods en fruit.

raw food vegan recepten ontbijt recepten

Lekkerste banaan pannenkoeken

Ingrediënten

500 ml plantaardige melk
200 gram havermout
2 middelgrote, rijpe bananen

Bereiding

Doe de plantaardige melk en de havermout in je blender en mix een minuutje tot er geen grote stukken havermout meer in het beslag zitten. Voeg daarna de bananen erbij en mix nog zo’n 30 seconden (hou je van klontjes banaan in je pannenkoek, mix dan maar 15 seconden). Laat dit even staan, zo’n 2 minuten, zodat het beslag wat dikker kan worden. Verwarm, in een goede koekenpan, een klein schepje kokosolie. Zodra deze helemaal gesmolten is, voeg je het beslag toe (ik gebruik per pannenkoek 2 eetlepels beslag). Wanneer de zijkanten van de pannenkoek droog worden en het beslag begint te bubbelen, draai je de pannenkoek om. Bak daarna nog een minuutje aan de andere kant. Stapel de pannenkoeken op voor een extra leuk effect!

Kijk voor meer inspiratie op mijn Instagram & Facebook of volg me op snapchat onder BEAUTYBLENDS

 

Comments

 1. says

  Wafels lijken me echt zo lekker! Ik baal er steeds meer van dat ik geen wafelijzer heb ;).
  En die pannenkoekjes lijken me ook lekker! & ijs en een smoothiebowl zijn altijd goed, hihi.
  Liefs

 2. Sanne (een andere dan hierboven :)) says

  Het lijkt me allemaal super lekker! Ik vind de foto’s trouwens echt heel mooi!
  Ik ben erg blij met het receptje van de pannenkoekjes, die lijken me zo makkelijk; dat vind ik het proberen waard!

  Ik ken je site nog niet zo lang, maar ik ben nu al groot fan!

  Sanne

  • Timo says

   Wat ontzettend mega lief! Je hebt mijn dag nu al gemaakt:) Die pannenkoeken zijn inderdaad zo makkelijk en zo lekker, zorg wel dat je een goede pan hebt anders willen ze nog wel eens blijven plakken (ook niet erg, de smaak is nog steeds super!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *