5x vegan chocolade repen

raw food vegan recepten vegan chocolade

5x vegan chocolade repen

Ik ben fan van vegan chocolade (wie niet?!) en kan echt niet zonder! Er ligt standaard een reep Tony Chocolonely in mijn kast en cacaopoeder in mijn smoothie is echt een must. Twee jaar geleden waren er nog niet zoveel verschillende vegan chocolade repen en was VEGO de enige ‘veilige’ keuze. Nu kan je een willekeurige supermarkt en biowinkel inlopen en een dansje doen tussen tientallen verschillende vegan & raw chocolade repen! Maar welke repen zijn nou vegan en bijna net zo belangrijk, welke zijn nou de lekkerste? Vandaag een top-5 van mijn favorieten!

raw food vegan recepten vegan chocolade

LoveChock vegan chocolade

LoveChock chocolade is een feestje om te zien, de verpakking maakt het eten van de chocolade dubbel fijn.  De tablets zijn er in de smaken blueberry & hemp, cacao nibs & sea salt en amandel met baobab. De chocola van LoveChock is raw, vegan, 100% biologisch, glutenvrij en gezoet met kokosbloesem suiker. Ik ben zelf het meeste fan van de smaak blueberry & hemp dus deze moet je zeker een keer proberen!

raw food vegan recepten vegan chocolade

Stach vegan chocolade

Stach heeft heel veel verschillende soorten chocolade repen en daarvan zijn er drie sowieso vegan. De pure variant en de smaken puur, pecan & sinaasappel en puur, paranoten & crispy rice. De repen zijn echt enorm lekker maar zijn helaas alleen maar te koop bij Stach zelf. Het is niet duidelijk of de repen gemaakt worden met biologische ingrediënten en/of ze glutenvrij zijn. Verder zit er wel suiker in de reep en 70% rauwe cacao.

raw food vegan recepten vegan chocolade

Lindt vegan chocolade

Lindt chocolade is geweldig! Alle Lindt excellence repen zonder smaakje (je hebt ze met cassis, framboos, mint en nog veel meer toevoegingen) zijn vegan. Je kan zelf kiezen hoeveel procent cacao je de reep wil hebben. Ze verkopen ze met 70% cacao maar ook met 99%. Deze zijn wel erg heftig van smaak! Lindt chocolade gebruik ik altijd om te smelten over cake, taarten en muffins. Hij wordt heel dun dus je kan er goed met schenken! Fijne van Lindt is dat het gewoon bij de appie wordt verkocht, je hoeft dus niet naar een speciale biowinkel.

raw food vegan recepten vegan chocolade

Seed and Bean vegan chocolade

In mijn zoektocht naar de lekkerste en leukste vegan chocolade repen liep ik tegen deze Seed & Bean chocolade aan. Ik heb hem nog niet eerder gezien dus je snapt.. deze moest geproefd worden! Alle repen van Seed & Bean zijn gemaakt van uitsluitend biologische ingrediënten, zijn fairtrade (helaas niet glutenvrij) en de meeste repen zijn vegan. Niet allemaal dus houd het vegan logo op de voorkant in de gaten. Ik vond deze pure reep echt heel lekker, hij heeft een romige smaak, iets wat ik soms een beetje mis in vegan chocola. Zeker een aanrader. Binnenkort zal ik ook de andere smaken even uitproberen en ik houd jullie op de hoogte! Ik heb deze reep trouwens bij De Tuinen gekocht maar weet niet waar je Seed & Bean nog meer kan vinden.

raw food vegan recepten vegan chocolade
Tony Chocolonely

Tony Chocolonely is een en al feest! Mijn grote liefde vanaf dag 1. Het begon met de pure chocolade en inmiddels kan ik ook niet meer zonder de kokos & pecan! Het allerleukste van Tony is dat ze elk jaar met een speciale limited edition vegan variant komen. Twee jaar geleden was het rozemarijn & sinaasappel en vorig jaar amandel zeezout! Ze zijn niet suikervrij (duh), helaas niet glutenvrij maar wel fairtrade en dat is waar Tony Chocolonely voor staat!

 

Ik ben zo blij dat ik livingthegreenlife ben begonnen, chocolade uitproberen omdat ik daar dan een blog over kan schrijven… het wordt niet leuker dan dit!!

XXX!

Kijk voor meer inspiratie op mijn Instagram & Facebook of volg me op snapchat onder BEAUTYBLENDS

Comments

 1. Nienke says

  Van vivani hebben ze ook een aantal vegan repen. Waaronder 1 met 75% puur. Precies goed. Ingrediënten: cacao, cacaoboter en Kokosbloesemsuiker. Alles wat een in zit en erg lekker. Ik haal met bij de biologische winkel.

  • Timo Brands says

   Ik ben ook fan van de repen van vivani! Vorige week voor het eerst geprobeerd (late to the party) die hele pure variant is echt geweldig!

  • Sanne says

   Wat super fijn dat ik je hiermee een beetje kan helpen! Heb je de post al gezien over alle vegan koek, snoep en chocola in de supermarkt:)? Misschien ook wel handig! Liefs!

Trackbacks

 1. […] Er zijn inmiddels al zoveel lekkere raw vegan chocolade repen te koop met daarin een flinke portie rauwe cacao. Dat maakt genieten en verantwoord bezig zijn super makkelijk! Kijk wel even op het etiket naar de andere ingrediënten. Tony Chocolonely is bijvoorbeeld erg lekker en vegan maar is niet gezond door de flinke portie suiker. Benieuwd naar mijn favoriete chocolade repen? […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *