6x voordelen gemberthee

raw food vegan recepten gemberthee

Gemberthee

Gember in je thee is een mega goed idee! Sinds ik heb gelezen over de voordelen van gember voor je gezondheid heb ik altijd een stuk gember in mijn tas zitten. In het begin vonden mensen het behoorlijk vreemd, zo’n grote knol in mijn tas, maar sinds kort drinkt iedereen verse gemberthee met mij mee! Ben je nog niet overtuigd? Lees dan snel waar gember allemaal goed voor is!

Gember heeft een speciale geur en niet iedereen is even fan van de smaak, maar gezond is gember wel! Deze speciale knol bevat verschillende vitaminen (B1, B2, B6 en c) 3 antioxidanten en behoorlijk wat mineralen (natrium, kalium, fosfor, calcium, ijzer, koper, magnesium en zink). En al deze stoffen bij elkaar doen heel veel goed voor je gezondheid!

6x voordelen van gemberthee

Misselijkheid

Ben je misselijk en is je maag overstuur? Drink dan wat gemberthee met citroen. Gember kan het gevoel van misselijkheid verlichten. Neem dus een stukje gember mee wanneer je op reis gaat en snel misselijk wordt in de auto.

Frisse adem

Heb je last van een slechte adem omdat je flink wat knoflook hebt gegeten? Geen probleem, maak een kopje verse gemberthee en drink dit langzaam op. Wanneer je een slok neemt, kan je deze even door je mond laten spoelen. Gember reinigt je gehemelte waardoor alle geurtjes verdwijnen!

Doorbloeding

Gember verbetert de doorbloeding. Hoe? Door de verschillende vitamines, mineralen en aminozuren die de bloedcirculatie verbeteren. Hierdoor kan er meer zuurstof worden geleverd aan alle cellen in je lichaam

Immuunsysteem

Verschillende studies hebben aangetoond dat het drinken van gemberthee het immuunsysteem versterkt en het lichaam beschermt tegen griepjes, infecties en verkoudheid.

Stress

Gember heeft een kalmerend effect op de geest en helpt daardoor stress te verminderen en je stemming te verbeteren! Dus ben je met het verkeerde been uit bed gestapt? No worries, begin je dag gewoon met een kopje gemberthee!

Spierpijn

Niet alleen verbetert gember de doorbloeding, het zorgt ook voor verlichting van pijnlijke spieren. Goede reden om na het sporten flink wat gemberthee te drinken, zo wordt je met minder spierpijn wakker de volgende dag!

Recept gemberthee

Snij wat verse gember in plakjes en laat dit 10 minuten in bijna kokend water liggen. Alle goede stofjes zullen in de thee trekken. Knijp nog wat verse citroensap uit in je beker voordat je de gemberthee drinkt en enjoy!

 

Kijk voor meer inspiratie op mijn Instagram & Facebook of volg me op snapchat onder BEAUTYBLENDS

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *