Over ons

In het kort

Ik ben Sanne van Rooij, 26 jaar oud en ik ben gek op lekker, gezond en vooral vegan eten! Een ‘foodie’ of ‘health freak’? Ja.. stiekem wel! 99% van mijn vrije tijd ben ik bezig met eten – koken, recepten bedenken, gezonde restaurantjes bezoeken of struinen over biologische markten. Blijer kan je me niet maken! Eind vorig jaar ben ik begonnen met het fotograferen van mijn recepten en te posten op instagram. Ongelofelijk hoeveel leuke reacties ik daarop kreeg! Nu, nog geen jaar later heb ik 125.000 te gekke, enthousiaste volgers. Tijd voor meer dacht ik een paar maanden geleden! Ik begon mijn Engelstalige blog BeautyBlends, enorm leuk maar wilde het liefste mensen in Nederland inspireren dus vandaar dat ik eind 2015 heb besloten livingthegreenlife te starten.

Livingthegreenlife Raw food en Vegan recepten

Op livingthegreenlife zal je heerlijke vegan recepten vinden en het overgrote deel daarvan is ook nog raw. Denk aan lekkere juices, smoothies, havermout, salades en energybars. Timo en ik zijn gek op veganistisch eten en voelen ons er heel goed bij maar je kan natuurlijk aan elk recept een draai geven wanneer je liever wel met dierlijke producten kookt! Voor dagelijkse inspiratie kan je ons volgen op

Snapchat voor een letterlijk kijkje in de keuken @beautyblends
Facebook voor leuke vegan inspiratie en nieuwe recepten @beautyblends
Instagram @beautyblends en sinds kort ook @livingthegreenlife.nl 
Bloglovin’ @livingthegreenlife
Pinterest @livingthegreenlife

Veganisme

Ik eet veganistisch. Dit houdt in dat ik geen dierlijke producten eet. Dit klinkt heel extreem en waarschijnlijk moeilijk te bevatten voor mensen die van een stukje vlees houden, heel begrijpelijk! Toch ben ik heel blij met mijn keuze en ik zal vertellen waarom.

Twee jaar geleden at ik nog alles. Vlees, vis, geraffineerde suikers, lactose.. noem maar op. Ik merkte dat ik mij vaak lusteloos voelde en vaak al moe was als ik opstond. Zonde! Want je moet elke dag genoeg energie hebben om de dingen te doen die je leuk vindt! Ik wilde hier iets aan veranderen en ben mij gaan inlezen op verschillende stromingen binnen voeding. Boeken als the 80/10/10 diet, the food revolution, the China revolution en kitchen cures gingen er binnen een dag doorheen. Dit veranderde mijn kijk op mijn voedingspatroon. Zoveel informatie! Zoveel goede tips! Maar waar begin je? Precies! Bij het begin.. Ik ben niet van de ene op de andere dag overgestapt op een veganistisch dieet. Ik wist dan wel veel over hoe het kan bijdragen aan een goede gezondheid maar over veganistisch koken helemaal niets!

De eerste stap voor mij was geen vlees en vis meer. Ik was altijd al ‘part-time’ vegetarier dus dit was voor mij geen moeilijke overstap. Wel moest ik letten op bepaalde bouwstoffen als eiwitten en ijzer. Deze haal ik nu uit peulvruchten, bonen, molasse, groene bladgroenten, tofu en noten.

Hierna begon ik lactose vrij te koken en eten. Dit betekent dat ik geen dierlijke melk meer gebruikte. Ik ben opgegroeid met het idee dat melk goed voor je is. Helaas ben ik erachter gekomen dat dit niet het geval is. Koemelk bijvoorbeeld bevat enorm veel caseïne, dat een oorzakelijke factor is voor allerlei ziektes en koemelk is door fosfor en verzuring gevaarlijk voor de botten. Calcium haal ik liever uit bladgroenten en noten!

Even later ben ik volledig veganistisch gaan eten en heb hier geen dag spijt van gehad. Ik heb meer energie, ben niet meer ziek geweest, geen last gehad van kwaaltjes die duiden op een lage weerstand, mijn huid&haar hebben er nog nooit zó gezond uitgezien, ik slaap beter en heb geen last meer van een opgeblazen gevoel!

Rond de tijd dat ik volledig ben overgestapt op een veganistisch dieet heb ik een profiel op instagram aangemaakt. Ik wilde voor mijzelf een soort kookboek maken en deelde foto’s van mijn gerechten plus het recept. In eerste instantie voor vrienden en familie maar er bleken veel mensen geïnteresseerd te zijn. Nu heb ik 125.000 volgers, die mijn passie voor lekker en gezond eten delen, op mijn instagram pagina BeautyBlends.

Ik zal iemand nooit vertellen wat hij/zij moet eten. Het belangrijkste is dat je goed luistert naar je lichaam, wat voor de een goed werkt, is voor de ander bepaald geen feestje. Maar mocht je geïnteresseerd zijn in veganistisch eten, wil je eens wat nieuwe recepten uitproberen of sparren over dit onderwerp, dan kan je me altijd bereiken door een mailtje te sturen naar info@livingthegreenlife.nl