Linzensalade met zoete aardappel, paprika en tomaat

vegan linzensalade met zoete aardappel

Linzensalade met zoete aardappel paprika en tomaat

Nu het midden zomer is heb ik geen zin om lang in de keuken te staan en ben ik opzoek naar makkelijke, voedzame gerechten die zo gemaakt zijn. Een voorbeeld hiervan is deze salade met linzen en geroosterde pompoen. Een heerlijke no-brainer die niet kan mislukken. Perfect wanneer je geen zin hebt om je uit te sloven maar wel goed en gezond wil eten. Teveel gemaakt? Bewaar het dan in een bakje en neem het de volgende dag mee als lunch. Hij is de dag erna bijna nog lekkerder!…

Lees verder »

Vegan curry met bloemkool, broccoli en couscous

vegan curry met bloemkool en broccoli

Vegan curry met bloemkool, broccoli en couscous

Ken je dat, van die dagen dat je zin hebt in comfort food maar geen zin meer hebt om boodschappen te doen en eigenlijk niet zoveel in huis hebt? Dat zijn de momenten dat je echt creatief te werk moet gaan! Een voorbeeld van wat je dan kan maken, is deze vegan curry. Je kan curry op duizend en een manieren maken vandaag dus een variant met broccoli, bloemkool en couscous….

Lees verder »

Vegan eten op Texel bij BOSQ

vegan eten op texel bij Bosq

Vegan eten op Texel bij BOSQ

Twee weken geleden waren we een weekendje op Texel. Ik moest voor maandag het manuscript voor Easy Vegan inleveren en merkte dat ik me op kantoor niet meer kon concentreren. Dus heb ik mijn laptop gepakt en ben ik voor een lang weekend naar De Koog vertrokken. Uitwaaien, werken, slapen en veel eten bleek een gouden combi te zijn want de laatste teksten voor het boek waren binnen no time af. Dat moest gevierd worden maar zoals je misschien wel verwacht, is er niet heel veel keus voor vegans op Texel. Bij paal 9 serveren ze de Dutch weed burger en eh, ja daar stopt het eigenlijk. …

Lees verder »

Oosterse soep met paksoi

Oosterse soep met paksoi

Oosterse soep met paksoi

Wist je dat paksoi een koolsoort is en oorspronkelijk uit Azië komt? De witte stelen zijn heerlijk fris en knapperig en de donkergroene bladeren enigszins pittig. Met deze veelzijdige groente kun je verschillende kanten op, maar paksoi komt het best tot zijn recht als je deze kort gaart. Zo blijven de stronkjes lekker crunchy. Het groene blad voeg je meestal pas helemaal aan het eind van de bereiding toe….

Lees verder »

Romanesco met seitan steak, gekarameliseerde ui en aardappels

vegan seitan steak

Romanesco met seitan steak, gekarameliseerde ui en aardappels 

Is het een bloemkool of een broccoli? Torentjesbloemkool, ofwel romanesco, is familie van de bloemkool maar smaakt wel wat zachter. Romanesco dankt zijn naam aan de eerste beschrijving in het Italië van de zestiende eeuw als broccolo romanesco oftewel broccoli van Rome.

Bij deze heerlijke broccoli eten we vandaag de seitan steak van Bertyn. Een vleesvervanger die wij al lange tijd in de maaltijd box wilden hebben. Bertyn is vegan, heerlijk van smaak en eiwitrijk en dat maakt hem perfect als aanvulling op elk vegan gerecht!…

Lees verder »

Vegan BBQ tempeh- en champignonspiesjes met bindsla

Vegan BBQ tempeh- en champignonspiesjes

Vegan BBQ tempeh- en champignonspiesjes met bindsla

Wat is er fijner dan met familie, vrienden of collega’s op een zomeravond genieten van een goed bereide BBQ? Als je briketten lekker gloeien kan het feest beginnen.

Heb je geen tijd of zin in een BBQ? Dan leg je alles op een grillplaat, of je bakt de ingrediënten in de oven of een koekenpan. Doe waar je zin in hebt!…

Lees verder »

Smashed potatoes met tofu spelt burger en bloemkool

Smashed potatoes met tofu spelt burger en bloemkool

Smashed potatoes met tofu spelt burger en bloemkool 

Smashed potatoes is een van de makkelijkste maar tegelijkertijd ook lekkerste gerechtjes. Heerlijk met flink wat peper en zout en dan krokant geroosterd in de oven. Ik zou het elke dag kunnen eten! Natuurlijk wisselen we dan wel af met groente en peulvruchten. Vandaag dus een voorbeeld van hoe je deze smashed potatoes kan serveren.

Lees verder »

Vegan gado gado met oosterse groentesalade

vegan gado gado met oosterse groentesalade

Vegan Gado Gado met oosterse groentesalade

Heb je nog geen idee hoe je plantaardig moet koken en vind je het maar een uitdaging? Begin dan bij het begin, de meeste recepten zijn namelijk heel makkelijk te ‘veganizen’ (ingrediënten vervangen voor plantaardige alternatieven) Een goed voorbeeld hiervan is deze simpele Gado Gado. Gebruik in plaats van kip, tofu en serveer hem met melkvrije satésaus en tada je maaltijd is helemaal vegan.

Lees verder »

Vegan aanbiedingen week 30

vegan aanbiedingen week 30

Vegan producten in de aanbieding

Omdat lekker en gezond eten soms best aan de prijs is, zijn alle koopjes welkom! Vandaag dus weer een overzichtje met daarin de vegan aanbiedingen van alle grote supermarkten (Albert Heijn, EkoPlaza, Jumbo, LIDL, Plus, Deen en Holland & Barrett) en plantaardige webshops (Vegan Mission , VeggieDeli en Beter Bio)! Zo weet je zeker dat je vanaf nu nooit teveel zal betalen en je flink kan inslaan als jouw favoriete spread of vleesvervanger in de aanbieding is!…

Lees verder »

Zeewierpasta en bacon van Seamore

seamore i sea pasta i sea bacon

Zeewierpasta en bacon van Seamore

Jullie hebben ze vast al gespot bij de Albert Heijn, de vrolijke roze en blauwe verpakkingen van Seamore gevuld met lekkers gemaakt van.. je raadt het al, zeewier! Waar ik eerst met een grote boog om, alles dat maar klonk als zeewier heen liep, kan ik nu niet meer zonder. Waarom? Het is voedzaam, heeft de smaak/structuur van pasta of bacon en is, wanneer je het dus goed bereid echt ontzettend lekker en dat vinden de foodwachters ook, Seamore heeft ondertussen diverse internationale prijzen gewonnen. …

Lees verder »