Vegan yoghurt van cashews

raw food vegan recepten vegan yoghurt

Vegan yoghurt van cashewnoten

Vandaag heb ik een heerlijk recept dat (hopelijk) voor veel van jullie nieuw is! Vegan yoghurt gemaakt van cashewnoten! Ik hou van raw recepten en daarvoor gebruik ik altijd verschillende (geweekte) noten. Mijn voorkeur gaat dan uit naar amandelen, hazelnoten en walnoten. Gek genoeg laat ik cashews staan. Ik vond ze minder smaak hebben dan de andere noten en kocht ze daarom niet meer. …

Lees verder »

Zoete aardappel brownies

raw food vegan recepten zoete aardappel brownies

Zoete aardappel brownies

Iedereen weet, van chocolade word je vrolijk! Reden genoeg voor velen om elke dag een stukje bij de thee te nemen. Maar hoe werkt dit nou precies? Worden we hier gelukkig van omdat we chocola allemaal zo lekker vinden of zit hier meer achter?…

Lees verder »

Vegan oven banaan met bessen

IMG_7228

Het is weer maandag en laten we de week gezond beginnen! Ik heb vandaag een heerlijke ’sweet treat’ waar elke zoetekauw gek op zal zijn. Wanneer ik s’ochtends moet haasten en dus geen tijd heb om lang in de keuken te staan, maak ik vaak deze heerlijke bananen uit de oven met bessen en noten. Makkelijk dan dit wordt het niet en toch is het zo lekker dat je het idee krijgt dat je er flink je best op hebt moeten doen! Niet zo’n fan van een stevig ontbijt?? Neem dit prakje dan mee, s’middags smaakt het net zo goed;) Op mijn wishlist staat nog steends een thermopot van black en blum. Heeft iemand hier ervaring mee? Lijkt me geweldig als je wat warms mee kan nemen naar je werk zonder het op te hoeven warmen in een magnetron.. (het smaakt gewoon echt minder lekker)! Hoop dat iemand deze (of een andere thermopot) thuis heeft en zijn/haar ervaring wil delen:)! Tot die tijd eet ik dit direct uit de oven want dan is dit ontbijtje echt een feest!

Lees verder »

Bietensoep met linzen

IMG_6956

Wanneer je een tijd lang niet goed op je voeding hebt gelet en dus niet zo gezond hebt gegeten, kan het zijn dat je je moe, lusteloos en/of niet fit voelt. Dit is het moment om je lichaam een handje te helpen in de vorm van een detox. Je ontgift je lichaam – slechte stoffen worden afgedreven – waardoor je lichaam in balans komt en (weer) in staat alle goede stoffen in voeding beter op te nemen. Er zijn verschillende manieren van detoxen, veel mensen kiezen voor een 3daagse ‘cleanse’ – 3 dagen alleen rauw voedsel eten en verse sappen drinken. Goed voor je lichaam maar niet erg effectief wanneer je daarna weer terugvalt in je oude patroon. Nee, mijn advies is geleidelijk te detoxen. Verander je voedingspatroon stapsgewijs en houd dit vol. Zo ondersteun je je lichaam bij het afbreken van gifstoffen en investeer je dus in een gezond en vitaal lijf. Een paar tips:

Lees verder »

Appelchips met kaneel

raw food vegan recepten appelchips

Appelchips met kaneel

Na het eten, lekker snacken op de bank terwijl je je favoriete serie of een spannende film kijkt.. heerlijk! Maar voor je het weet is die zak chips op en het bakje met zoute nootjes leeg. Niet zo gezond en al zeker niet vlak voor je gaat slapen. Zoute en bewerkte snacks eet ik al een tijd niet meer maar iets lekkers tijdens het zappen maakt me nog altijd blij. Er zijn bij ons thuis een paar recepten die standaard worden gemaakt als we lekkere trek hebben.. popcorn, kikkererwten uit de oven en appelchipjes. Het recept voor de eerste 2 heb ik al eerder gedeeld maar die voor de chips nog niet en dat terwijl ze zo lekker zijn en ontzettend makkelijk te maken! Ben je opzoek naar iets hartigs dan raad ik deze af, deze appelchipjes met kaneel zijn namelijk echt voor de zoetekauwen onder ons!!

Lees verder »

Worteltaart met cashew creme

IMG_6853

Worteltaart met cashew crème

Wortelsap vind ik heerlijk! Met een beetje gember en citroen erdoorheen is het een van mijn go-to ontbijtsapjes. Het enige minpuntje is dat wortels meer pulp dan sap geven. Ik gooide vaak wel 2 grote glazen wortelstukjes weg. Zonde! Want in deze pulp zitten nog enorm veel lekkere vezels, vitamines en mineralen. Als ik een groentesapje maak gebruik ik wat er over is vaak als basis voor een lekkere veggieburger, salade of als garnering. Maar met alleen wortelpulp kan je nog zoveel meer! Ken je de geweldige carrot cake bij de Starbucks? Man, daar heb ik er veel van gegeten (voordat ik vegan werd) en laat nou net wortelrasp daar de basis van zijn! Na een paar mislukte pogingen (denk: zo droog dat je het idee hebt dat je op een rauwe wortel kauwt en raw carrot cake die uit elkaar valt als je er maar naar kijkt) heb ik een geweldig lekker recept voor vegan & raw carrot cake met een heerlijke cashew crème. Deze raw carrot cake kan niet mislukken, je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je kan er zoveel van eten als je wil!! Hij doet het bij ons thuis geweldig als tussendoortje, toetje en (het beste) als ontbijt!! Verder zit hij boordevol gezonde ingrediënten en is geschikt voor veganisten, vegetariërs en mensen die graag raw, gluten-/suikervrij eten. Ik zeg proberen!!!

Lees verder »

Regenboogsalade met granaatappel en agavedressing

IMG_4847

Gek dat ik in de winter zo anders eet dan in de zomer. Niet alleen omdat veel ingrediënten seizoensgebonden zijn maar ook omdat ik in de winter gek ben op een stevige, warme hap. Erwten-, pompoen- en linzensoep, stampotten, stoofschotels, warme quinoa voor ontbijt en natuurlijk heel veel havermout. Allemaal dingen waar ik niet aan hoef te denken in de zomer. Nou mis ik mijn zomerse gerechten niet echt, de vrolijke kleuren daarentegen wel!! Alles wat ik maak lijkt zo grauw en saai. Daarom besloot ik net een regenboog salade te maken voor vanavond. Heerlijk bij een veggie burger of wat zoete aardappelfrietjes uit de oven.. plus! deze salade is een feestje voor het oog!

Lees verder »

Superfood truffels met maca en cacao

IMG_4789  

Bliss balls of superfood truffels.. onwijs populair onder foodies. Op instagram kan je geen account bekijken zonder dat er een geweldige foto van deze gezonde snack tussenstaat. Met gojibessen, cranberry’s, pistachenoten en sinaasappelrasp zijn ze niet alleen ontzettend lekker maar zien ze er ook nog geweldig uit!! (Ik zet ze vaak op tafel wanneer we vrienden op bezoek krijgen met kinderen.. al die verschillende kleuren vinden ze zo mooi waardoor ze deze vaak liever willen proberen dan een lolly!) Het ‘basisrecept’ voor deze superfood truffels met maca en cacao is onwijs simpel, met 3 ingrediënten heb je in principe het bliss ball deeg (dadel, amandelen en water). Natuurlijk kan je van daaruit gaan experimenteren, het deeg is erg plakkerig waardoor je het makkelijk door bijvoorbeeld noten of gedroogd fruit kan rollen. Vandaag een receptje voor de meest simpele superfood truffels, volgende week volgt het recept voor de ultieme bliss ball!

Lees verder »

Raw vegan cacao mousse

IMG_6615

Wat staat er standaard bij jou in de koelkast? Vroeg een vriendin mij laatst. Ze wilde weten wat ik, van mijn recepten, elke dag eet. Maar ook wat ik aanraadde om te maken. Bijvoorbeeld voor wanneer ze snel even wat gezonds wilde eten of zin had in een zoet tussendoortje. Ik moet zeggen dat mijn koelkast & vriezer altijd bomvol zitten en ik niet precies weet wat erin staat. Dus eenmaal thuis maakte ik een foto en appte hem naar haar. Het meeste kende ze al (granola repen, superfood truffels, quinoa papjes, raw brownies en zelfgemaakte amandelmelk) maar het toetje van de maand nog niet.. raw vegan cacao mousse! Deze mousse heb ik gemaakt tijdens de feestdagen en kan nu niet meer zonder! Waarom? 1: deze mousse is binnen 4 minuten gemaakt – 2: het lijkt precies op gewone chocolade mousse maar dan zonder slagroom, suiker, boter en chocola – 3: het zit boordevol gezonde ingrediënten waardoor je een heerlijk voldaan gevoel hebt en deze mousse geeft je flink veel energie – 4 je hebt overrijpe avocado’s en bananen nodig (normaal gesproken zou je ze bijna weggooien terwijl je er nu nog iets lekkers van maakt!) Reden genoeg toch om dit lekkere recept te proberen!

Lees verder »

Superfood Quinoa repen met havermout en boekweit

IMG_6543

Quinoa is al jaren ontzettend hip onder foodies en non-foodies. Het zaadje is zo populair dat de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties het jaar 2013 uitripe tot het jaar van de Quinoa! Ik heb al zoveel heerlijke en  verschillende recepten voorbij zien komen met dit zaadje dat ik het meer dan terecht vind dat iedereen er zo gek op is! Quinoa wordt verkocht in de kleuren zwart, rood, geel/wit en bruin (wit vind je in de supermarkt en zwart en rood in de natuurwinkel) en is in verschillende vormen verkrijgbaar zoals rauw, voorgekookt en (mijn favoriet) gepoft!…

Lees verder »