Appelchips met kaneel

raw food vegan recepten appelchips

Appelchips met kaneel

Na het eten, lekker snacken op de bank terwijl je je favoriete serie of een spannende film kijkt.. heerlijk! Maar voor je het weet is die zak chips op en het bakje met zoute nootjes leeg. Niet zo gezond en al zeker niet vlak voor je gaat slapen. Zoute en bewerkte snacks eet ik al een tijd niet meer maar iets lekkers tijdens het zappen maakt me nog altijd blij. Er zijn bij ons thuis een paar recepten die standaard worden gemaakt als we lekkere trek hebben.. popcorn, kikkererwten uit de oven en appelchipjes. Het recept voor de eerste 2 heb ik al eerder gedeeld maar die voor de chips nog niet en dat terwijl ze zo lekker zijn en ontzettend makkelijk te maken! Ben je opzoek naar iets hartigs dan raad ik deze af, deze appelchipjes met kaneel zijn namelijk echt voor de zoetekauwen onder ons!!

Lees verder »

Worteltaart met cashew creme

IMG_6853

Worteltaart met cashew crème

Wortelsap vind ik heerlijk! Met een beetje gember en citroen erdoorheen is het een van mijn go-to ontbijtsapjes. Het enige minpuntje is dat wortels meer pulp dan sap geven. Ik gooide vaak wel 2 grote glazen wortelstukjes weg. Zonde! Want in deze pulp zitten nog enorm veel lekkere vezels, vitamines en mineralen. Als ik een groentesapje maak gebruik ik wat er over is vaak als basis voor een lekkere veggieburger, salade of als garnering. Maar met alleen wortelpulp kan je nog zoveel meer! Ken je de geweldige carrot cake bij de Starbucks? Man, daar heb ik er veel van gegeten (voordat ik vegan werd) en laat nou net wortelrasp daar de basis van zijn! Na een paar mislukte pogingen (denk: zo droog dat je het idee hebt dat je op een rauwe wortel kauwt en raw carrot cake die uit elkaar valt als je er maar naar kijkt) heb ik een geweldig lekker recept voor vegan & raw carrot cake met een heerlijke cashew crème. Deze raw carrot cake kan niet mislukken, je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je kan er zoveel van eten als je wil!! Hij doet het bij ons thuis geweldig als tussendoortje, toetje en (het beste) als ontbijt!! Verder zit hij boordevol gezonde ingrediënten en is geschikt voor veganisten, vegetariërs en mensen die graag raw, gluten-/suikervrij eten. Ik zeg proberen!!!

Lees verder »

Regenboogsalade met granaatappel en agavedressing

IMG_4847

Gek dat ik in de winter zo anders eet dan in de zomer. Niet alleen omdat veel ingrediënten seizoensgebonden zijn maar ook omdat ik in de winter gek ben op een stevige, warme hap. Erwten-, pompoen- en linzensoep, stampotten, stoofschotels, warme quinoa voor ontbijt en natuurlijk heel veel havermout. Allemaal dingen waar ik niet aan hoef te denken in de zomer. Nou mis ik mijn zomerse gerechten niet echt, de vrolijke kleuren daarentegen wel!! Alles wat ik maak lijkt zo grauw en saai. Daarom besloot ik net een regenboog salade te maken voor vanavond. Heerlijk bij een veggie burger of wat zoete aardappelfrietjes uit de oven.. plus! deze salade is een feestje voor het oog!

Lees verder »

Superfood truffels met maca en cacao

IMG_4789  

Bliss balls of superfood truffels.. onwijs populair onder foodies. Op instagram kan je geen account bekijken zonder dat er een geweldige foto van deze gezonde snack tussenstaat. Met gojibessen, cranberry’s, pistachenoten en sinaasappelrasp zijn ze niet alleen ontzettend lekker maar zien ze er ook nog geweldig uit!! (Ik zet ze vaak op tafel wanneer we vrienden op bezoek krijgen met kinderen.. al die verschillende kleuren vinden ze zo mooi waardoor ze deze vaak liever willen proberen dan een lolly!) Het ‘basisrecept’ voor deze superfood truffels met maca en cacao is onwijs simpel, met 3 ingrediënten heb je in principe het bliss ball deeg (dadel, amandelen en water). Natuurlijk kan je van daaruit gaan experimenteren, het deeg is erg plakkerig waardoor je het makkelijk door bijvoorbeeld noten of gedroogd fruit kan rollen. Vandaag een receptje voor de meest simpele superfood truffels, volgende week volgt het recept voor de ultieme bliss ball!

Lees verder »

Raw vegan cacao mousse

IMG_6615

Wat staat er standaard bij jou in de koelkast? Vroeg een vriendin mij laatst. Ze wilde weten wat ik, van mijn recepten, elke dag eet. Maar ook wat ik aanraadde om te maken. Bijvoorbeeld voor wanneer ze snel even wat gezonds wilde eten of zin had in een zoet tussendoortje. Ik moet zeggen dat mijn koelkast & vriezer altijd bomvol zitten en ik niet precies weet wat erin staat. Dus eenmaal thuis maakte ik een foto en appte hem naar haar. Het meeste kende ze al (granola repen, superfood truffels, quinoa papjes, raw brownies en zelfgemaakte amandelmelk) maar het toetje van de maand nog niet.. raw vegan cacao mousse! Deze mousse heb ik gemaakt tijdens de feestdagen en kan nu niet meer zonder! Waarom? 1: deze mousse is binnen 4 minuten gemaakt – 2: het lijkt precies op gewone chocolade mousse maar dan zonder slagroom, suiker, boter en chocola – 3: het zit boordevol gezonde ingrediënten waardoor je een heerlijk voldaan gevoel hebt en deze mousse geeft je flink veel energie – 4 je hebt overrijpe avocado’s en bananen nodig (normaal gesproken zou je ze bijna weggooien terwijl je er nu nog iets lekkers van maakt!) Reden genoeg toch om dit lekkere recept te proberen!

Lees verder »

Superfood Quinoa repen met havermout en boekweit

IMG_6543

Quinoa is al jaren ontzettend hip onder foodies en non-foodies. Het zaadje is zo populair dat de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties het jaar 2013 uitripe tot het jaar van de Quinoa! Ik heb al zoveel heerlijke en  verschillende recepten voorbij zien komen met dit zaadje dat ik het meer dan terecht vind dat iedereen er zo gek op is! Quinoa wordt verkocht in de kleuren zwart, rood, geel/wit en bruin (wit vind je in de supermarkt en zwart en rood in de natuurwinkel) en is in verschillende vormen verkrijgbaar zoals rauw, voorgekookt en (mijn favoriet) gepoft!…

Lees verder »

Homemade notenmelk met dadel en kaneel

IMG_6403

Plantaardige melk is geweldig lekker en de keuze is enorm. Je ziet regelmatig reclames op tv die al het goed van plantaardige melk promoten en inmiddels vind je in de supermarkt al soyamelk, amandelmelk, hazelnootmelk, cashewmelk en rijstemelk, allen gezoet of ongezoet. Ik heb ze inmiddels allemaal geprobeerd en merk dat ik het lekker vindt om te gebruiken door gerechten (amandelmelk is bijvoorbeeld heerlijk door een appeltaartje of baked oatmeal) maar de smaak zelf vind ik vaak minder. Daarom zal ik ook niet zo snel een glaasje melk nemen. Jammer want vroeger vond ik een koud glas melk het aller lekkerst als ik echt dorst had! …

Lees verder »

Gojibessen thee met citroen en gember

IMG_6162

Het is eindelijk 2015! Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ik hoop dat jullie 2015 allemaal op een geweldige manier hebben ingeluid. Vaak betekent de eerste dag van het nieuwe jaar uitbrakken, bijkomen en vooral veel slapen want de meesten vieren 12 uur natuurlijk met een glaasje champagne in de hand. Heel gezellig maar het gevoel de volgende ochtend is toch echt wat minder. Toen ik net begon met gezonder eten zaten er nog vaak van deze ochtenden tussen. Om de dag dan toch zo fris mogelijk te beginnen maakte ik meteen na het wakker worden mijn detox theetje. Natuurlijk verdween de kater niet maar ik voelde me wel frisser en het (eventuele) misselijke gevoel was snel weg! Dus voor iedereen die wel een oppepper kan gebruiken.. goji bessen & citroen thee!…

Lees verder »

Amaranthpap met kokos- & bosbessensaus

IMG_6241

De kerstdagen zijn inmiddels voorbij maar ik ben nog steeds aan het nagenieten. Voornamelijk van mijn kerstpakket, ik werk bij een bedrijf gespecialiseerd in natuurlijke voeding en natuurlijke verzorging. Niet heel raar dat mijn kerstpakket boordevol heerlijke producten zat! De koekjes, chocola, thee, noten en kokoswater zijn allemaal al op. Heerlijk, tussendoortjes die je zo kan eten omdat ze vegan en gezond zijn! Er is nog vrij veel over maar dit zijn producten waar ik zelf mee aan de slag moet.. De zak amaranth heb ik gister opengemaakt en een nachtje laten weken. Vanochtend besloot ik er een lekker ontbijtje mee te maken. …

Lees verder »

Baked oatmeal met bosbessen en kokos

IMG_6078

Nog 2 daagjes en dan is het kerst en ik kan echt niet wachten! Eindelijk een paar dagen achter elkaar met familie en ik mag de hele dag door koken (my kind of party!) Ik heb de recepten voor het kerstdiner aangepast op mijn voorkeur voor plantaardig/vegan eten, ik hoef me dus geen zorgen te maken dat ik opzoek moet naar iets dat ik wil/mag/kan eten. Nou kan ik me voorstellen dat het moeilijk is om aan te geven bij vrienden of familie dat je liever geen vlees of vis eet, laat staan helemaal geen dierlijke producten. Ik heb dit ook meegemaakt, ik voelde me vaak een zeur en had geen zin in moeilijke vragen. Daarom at ik gewoon mee, met als eindresultaat dat ik me niet lekker voelde en minder energie had de volgende dag.. zonde!…

Lees verder »