Vegan & Glutenvrije Banaan-Noten Granola

banaan granola 3

Vorige week schreef ik al over de 5 potten (zelfgemaakte) muesli die standaard bij ons in de kast staan. Ik krijg gewoon nooit genoeg van muesli.. zo makkelijk te maken en je kan blijven combineren. Wat ik alleen nog niet had geprobeerd is grote aan elkaar geplakte brokken muesli te maken. Van die lekkere, knapperige stukken die in je mond uiteen vallen. Dus afgelopen weekend, toen 2 potten opnieuw gevuld moesten worden heb ik voor het eerste deze crunchy banaan granola gemaakt. Ik moet zeggen.. het is een topper!…

Lees verder »

Appelcake met blauwe bessen

raw food vegan recepten appelcake

Appelcake met bessen

Ondanks dat ik heel erg hou van simpele gerechten (vaak zijn de meest simpele gerechten raw) kan ik enorm genieten van bakken! Cakes, brownies, muesli, brood en repen. Ik kan er weekenden mee bezig zijn! De geur van een zelfgemaakte taart door mijn huis is een feestje en daarna dan zonder schuldgevoel de hele dag door taart eten.. blijer kan je me niet maken. Afgelopen weekend was ik op de markt. Mijn favoriete (biologische) fruitkraam stond er. Dat gaat altijd mis en ook zaterdag was het weer raak.. voordat ik het wist liep ik weg met 5 kilo appeltjes. …

Lees verder »

Crumble met bosbessen

blackberry crumble

Crumble met bosbessen

Een van de eerste vegan toetjes die ik probeerde te maken was een bessencrumble. Met de appelcrumble van de Hema in mijn achterhoofd ben ik toen flink aan het experimenteren gegaan. Helaas zonder geweldig eindresultaat. Ik was namelijk altijd gek op die grote brokken die op de Hema taart lagen en ik kreeg ze zelf gewoon niet zó lekker! Flink balen dus! Inmiddels heb ik die crumble uit mijn hoofd gezet en heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.. en lekker dat hij is geworden!! Bosbessen en banaan zijn gewoon een topcombinatie! Volledig vegan, gluten- & suikervrij je kan er dus van blijven eten.. wat wij gister ook hebben gedaan. Eind van de middag was alles op!…

Lees verder »

Vegan Kokos RAWnola

rawnola 3

Zo herkenbaar, het gehaast s’ochtends! Douchen, aankleden, spullen pakken en dan het liefst ook nog eens optijd de deur uit. Het kan dan wel eens gebeuren dat je ontbijtje er een beetje bij inschiet! Ontzettend zonde, want je ontbijt is écht de blangrijkste maaltijd op de dag. Het zorgt ervoor dat je je dag fris en fruitig kan beginnen en genoeg energie hebt voor alle dingen die je leuk vindt!

Vorige week was ik opzoek naar een beetje ontbijt inspiratie. Zo vroeg op de dag ga ik vaak voor makkelijk en snel, overnight oats, chia pudding en smoothies zijn favorieten! Het liefste wilde ik wat knapperigs, dus ik ben de Keuken ingedoken met wat lekkere, voedzame ingredienten. Het eindresultaat was jummy! Homemade, Superfood, Vegan, Glutenvrije, 4 ingredienten RAWnola (RAWnola is granola/muesli maar dan raw). Je hebt dus geen oven nodig! Ideaal wanneer je geen tijd/zin hebt om lang in de keuken te staan..! Deze lekkere RAWnola kan je door je door je havermout, overnight oats, melk of fruit mengen. Het vult enorm goed en zit boordevol gezonde ingredienten! Trek gerkegen??


Superfood RAWnola met kokos

Ingrediënten (1 persoons portie)

  • 75 gram havervlokken
  • 100 gram walnoten en/of amandelen
  • 10 (medjool) dadels
  • 50 gram kokosvlokken

Optioneel

  • Handjevol gojibessen
  • 1 lepel kokosbloesemsuiker
  • Moerbeien
  • Bijenpollen
  • Chiazaad

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten (behalve de gojibessen) in je keukenmachine en mix tot alles aan elkaar plakt. Strooi daarna je favoriete superfoods door de RAWnola (gojibessen, moerbeien, bijenpollen en chia zaad werken altijd!). Schep alles in een luchtdichtbakje en zet het in de kast. Zo kan je elke s’ochtends lekker genieten van je zelfgemaakte RAWnola!

rawnola 1

‘ Opzoek naar meer Vegan | Glutenvrije | Raw inspiratie?

Kijk dan op mijn Instagram & Pinterest voor meer lekkere recepten! ‘

Vegan & Raw Overnight Oats

oats

Ik ben gek op havermout! Je kan er zoveel mee, denk aan havermoutpap, havermout in je smoothie, havermout pannenkoeken, havermoutkoekjes en mijn persoonlijke favoriet overnight oats! In de winter maak ik s’ochtends van havermout pap met amandelmelk, cacaonibs en een beetje agave siroop. Heel lekker maar veel te heftig wanneer het wat warmer is buiten. Deze zomer heb ik dus veel geëxperimenteerd met overnight oats. Iets dat ik voorbij zag komen op instagram. Dit zag er zo lekker uit.. dat moest ik proberen! De eerste paar keren waren mijn oats veel te waterig. Nog steeds wel lekker maar het zag er toch écht minder gezellig uit! Een extra schepje chiazaad maakte het beter maar dan smaakt het meteen veel meer naar chia pudding en dat wilde ik niet. Banaan is al vaker de oplossing geweest in vegan recepten (denk pannenkoeken, ijs en wafels) dus waarom nu niet? Het bleek een match made in heaven!! Dus vandaag een heerlijk recept voor overnight oats mét banaan!


Overnight oats met banaan

Ingredienten

  • 1 geprakte banaan
  • 2 eetlepels kokosschaafsel
  • 5 eetlepels havermout
  • 125 ml plantaardige melk (ik gebruik altijd ongezoete amandelmelk)
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel hennepzaad

Optioneel

  • Bijenpollen
  • Gojibessen
  • Bessen
  • Kaneel
  • Boekweit
  • Cacaonibs

Bereidingswijze

Meng in een weckpotje de banaan samen met het kokosschaafsel, havermout, melk, chiazaad en hennepzaad. Sluit het weckpotje af en schud nog een keer goed. Zet dit in de koelkast voor het slapen gaan en haal het er s’ochtends uit. Strooi er wat superfoods en fruit overheen en geniet!

Wil je deze overnight oats gewoon als tussendoortje, maak dan hetzelfde mengsel en zet het minstens 2 uur in de koelkast.

Liefs,

Sanne

oats 2

‘ Opzoek naar meer Vegan | Glutenvrije | Raw inspiratie?

Kijk dan op mijn Instagram & Pinterest voor meer lekkere recepten! ‘

Vegan & Raw Fruitsalade

salade

De zon zien we minder en het wordt al wat sneller donker buiten. Bah! Want in mijn hoofd is het nog 25 graden en loop ik met blote voeten op het strand. Als het weer niet mee doet dan haal ik de zomer zelf wel in huis dacht ik gister. Met een lekkere, vrolijke fruitsalade. In de zomer, wanneer het écht warm is eet ik enorme bergen fruit. Als ontbijt, tussendoortje, s’middags of s’avonds. Je mag me er echt voor wakker maken en al helemaal voor mijn favo fruit: passievrucht, banaan en mango! Alle drie supergezond en enorm lekker! Plus ze zien er dik gezellig uit samen, geel, geel en nog eens geel – een feestje op je bord!

Waarom ik hou van passievrucht? Niet alleen zien ze er gezellig uit, ruiken ze geweldig en smaken ze super, ze zijn, buiten dit, echt heel goed voor je. Passievruchten zitten boordevol vitamine C en een hoog ijzergehalte. De vitamine C zorgt ervoor dat het ijzer uit andere voedingsmiddelen makkelijker kan worden opgenomen door het lichaam.

Deze fruitsalade vult goed en kan makkelijk als lunch doorgaan. Houd je niet zo van een volledige raw/vegan lunch dan kan je van alle ingrediënten de helft nemen en gewoon lekker als tussendoortje eten.


Fruitsalade met mango, passievrucht en banaan

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango
  • 2 rijpe bananen
  • 2 passievruchten
  • Handjevol kokosschaafsel
  • 20 ml kokoswater
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

Snij de mango en de bananen in kleine stukjes en meng ze samen in een bakje. Lepel de 2 passievruchten uit en roer de pitjes door de rest van het fruit. Meng het kokoswater met het citroensap en schenk dit over het fruit (zorgt ervoor dat de salade nóg frisser smaakt + het gaat het bruin worden van de banaan tegen). Strooi het kokos eroverheen en geniet!

Liefs,

Sanne

‘ Opzoek naar meer Vegan | Glutenvrije | Raw inspiratie?

Kijk dan op mijn Instagram & Pinterest voor meer lekkere recepten! ‘

Vegan & Raw Lavendel Smoothie

blueberry smoothie 1

Druk, onrustig of een beetje gestrest? Dan kan je wel een beetje lavendel gebruiken. Lavendel staat al eeuwen bekend om haar rustgevende werking. Het wordt ook wel beschreven als een sedativum, en werkt kalmerend, ontspannend en jawel.. harmoniserend! En dan heb ik het nu alleen over de voordelen die het biedt wanneer je het inneemt. Lavendel wordt namelijk ook gebruikt voor het behandelen van verschillende huidproblemen omdat het ontsmettend werkt. Reden genoeg om wat lavendel te verwerken in je eten of drinken toch?!

Elke ochtend neem ik buiten een kopje citroenwater een kopje lavendel thee. Ik laat wat lavendel trekken in een kopje lauwwarm water. Ik vind het heerlijk maar verschillende mensen om mij heen vinden de smaak te sterk. Daarvoor heb ik de ideale oplossing! Een lekkere bosbessen-lavendel smoothie. Je krijgt toch de (kalmerende) lavendel binnen zonder dat deze smaak overheerst!


Vegan lavendel-bosbessen smoothie

Ingredienten

  • 50 gram bevroren bosbessen
  • 1 theelepel (gedroogde) lavendel
  • 1 banaan
  • 50 ml plantaardige melk

Optioneel

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel chia zaadjes
  • 1 eetlepel gojibessen

Bereidingswijze

Meng de eerste 4 ingredienten in je blender tot je een lekkere smoothie hebt. Wanneer je nog superfoods zou willen toevoegen doe je dat nu en meng je alles in je blender nog 15 seconden door elkaar.

Giet je smoothie in een mooi glas en bestrooi met nog wat verse bessen of wat extra lavendel.

Laat die rust maar komen..!

Liefs,

Sanne

blueberry smoothie

‘ Opzoek naar meer Vegan | Raw inspiratie?

Kijk dan op mijn Instagram & Pinterest voor meer lekkere recepten! ‘

Vegan & Raw Chia Pudding

vegan chia pudding 1

Opzoek naar een ontbijtje dat gezond, simpel én enorm lekker is?! Zoek dan niet verder! Ik heb het perfecte recept.. laat mij jullie voorstellen aan de chiapudding! Dit is mijn go-to ontbijtje wanneer ik het druk heb en s’ochtends moet haasten voor een vroege afspraak. Deze heerlijke pudding (ik noem het pudding omdat het daar het meeste bij in de buurt komt. Plus het klinkt leuker dan prakje!) is binnen 3 minuten gemaakt en je kan er eindeloos mee variëren. Houd je van vruchten maak dan je eigen supergezonde vruchtenpudding of ben je gek op chocolade, meng dan rauwe cacaonibs en kokos door de chiapudding. Geloof me.. het lijkt net alsof je een lekker toetje aan het eten bent voor je ontbijt! Goed begin van de dag toch?!

Chia zaden staan al langere tijd bekend als superfoods. Maar waarom eigenlijk? Ik heb een tijdje terug op onderzoek uitgegaan en ben sinds die tijd gek op chiazaad!

  • Chiazaad bevat 20% meer proteine dan granen en is daarom dus een geweldige energiebron. Voel je je een beetje moe en kan je wel een beetje energie gebruiken, meng dan wat zaadjes door je salade of door je smoothie!
  • Chiazaad zit boordevol omega-3 vetzuren. Dit is enorm goed voor hart- en bloedvaten.
  • Chizaden zitten vol antioxidanten. Dit gaat vrije radicalen tegen en vecht tegen veroudering van cellen.
  • De aminozuren in chiazaad zorgen voor het behoud van weefsel
  • En als laatste, chiazaad zit vol calcium, ijzer en foliumzuur!

Vegan chia pudding met havermout & superfoods

Ingrediënten 

  • 200ml amandelmelk
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel bijenpollen
  • 1 eetlepel boekweitkorrels
  • 1 eetlepel agave siroop

Optioneel

  • Frambozen, bramen, bessen
  • Gojibessen
  • Gedroogde bosbessen
  • Kokos
  • Incabessen

Bereidingswijze 

Meng s’avonds voordat je gaat slapen de eerste 6 ingrediënten bij elkaar en roer goed. Schenk het in een weckpotje en schud nog een keer (zodat alles goed gemengd is!). Zet de chiapudding in de koelkast en haal hem er s’ochtends uit. Bestrooi met superfoods en vers fruit en geniet!!

Liefs,

Sanne

vegan chia pudding

 

‘ Opzoek naar meer Vegan | Glutenvrije | Raw inspiratie?

Kijk dan op mijn Instagram & Pinterest voor meer lekkere recepten! ‘

Vegan mango cake

banaanbrood

Mango cake met banaan

Op een onbewoond eiland met maar 1 ding dat ik mag eten..?! Simpel! Cake gemaakt van banaan! Eigenlijk zou alles met banaan erin goed zijn; een dag zonder bananen is een dag niet geleefd;) Banaancake kan ik altijd eten, s’ochtends vroeg of s’nachts om 2 uur, maak mij maar wakker. Vooral als het net uit de oven komt, ingesmeerd met een lekker laagje gesmolten kokosolie, mmmm! Ik heb al veel verschillende recepten voorbij zien komen op instagram en pinterest en wil ze allemaal uitproberen!…

Lees verder »

Vegan & Glutenvrije Muesli

granola

Zelfgemaakte muesli is echt een favoriet bij ons thuis! Er staan standaard 5 potten in de kast gevuld met 5 heerlijke, verschillende, smaken. Deze smaken worden elke keer afgewisseld wanneer er een pot leeg is. Het afgelopen half jaar heb ik 18 verschillende variaties geprobeerd van mango tot cranberry van noten tot kokos en gedroogde banaan. Super lekker met extra fruit of gemengd met wat amandelmelk. Plus het geeft je een flinke oppepper wanneer je je beetje flauw voelt.

Deze muesli is echt supermakkelijk te maken, je hebt geen oven nodig en de variaties zijn eindeloos!

De basis is bijna altijd hetzelfde. Ik gebruik veel noten, granen en haver- of speltvlokken. Deze mix samen geeft je een lang, verzadigd gevoel, het is vrij van tarwe & gluten en natuurlijk vegan! My cup of tea!

Een van mijn go-to granen voor deze muesli is boekweit. Een paar maanden geleden heb ik mij verdiept in de verschillende soorten granen en kwam erachter dat dit korreltje enorm gezond is! Boekweit bevat geen gluten en staat bekend als een van de beste bronnen van plantaardige eiwitten. Boekweit is rijk aan antioxidanten, fosfor, kalium, koper, magnesium én vitamine B (de combinatie van vitamine B en magnesium werkt rustgevend). Om deze ingrediënten wordt boekweit aangeraden om pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel te voorkomen (voel je je slap.. eet boekweit!!) En last but not least.. boekweit bevat ook nog eens alle acht essentiële aminozuren, wat erg zeldzaam is.

Ik eet mijn muesli graag met wat vers fruit en kokosyoghurt dus vandaag een lekker receptje voor mijn agave siroop (of honing) muesli met zomerfruit.


Agavesiroop (honing muesli) met vers fruit en kokosyoghurt

Ingrediënten

  • 3 grote eetlepels agave siroop (honing voor de niet-vegans)
  • 100 gram havervlokken
  • 25 gram hazelnoten (in stukjes
  • 25 gram amandelen (in stukjes
  • 25 gram walnoten (in stukjes)
  • 40 gram boekweit
  • 30 gram rozijnen

Bereidingswijze

Smelt in een pannetje de agave siroop of honing tot deze goed warm is. Voeg de havervlokken, de hazelnoten, de amandelen, de walnoten en de boekweit toe en roer deze goed door de honing. Zet het vuur laag en laat de muesli in 15 minuten goed knapperig worden.

Leg de muesli daarna op een bakplaat en laat hem goed afkoelen. Roer daarna de rozijnen er doorheen en schep het in een grote pot.

Op deze foto heb ik er verse frambozen, bosbessen en wat kokosyoghurt bij gedaan.. perfect ontbijtje!

Liefs, Sanne

granola 1

granola 2

‘ Opzoek naar meer Vegan | Glutenvrije inspiratie?

Kijk dan op mijn Instagram & Pinterest voor meer lekkere recepten! ‘