Vegan mango cake

banaanbrood

Mango cake met banaan

Op een onbewoond eiland met maar 1 ding dat ik mag eten..?! Simpel! Cake gemaakt van banaan! Eigenlijk zou alles met banaan erin goed zijn; een dag zonder bananen is een dag niet geleefd;) Banaancake kan ik altijd eten, s’ochtends vroeg of s’nachts om 2 uur, maak mij maar wakker. Vooral als het net uit de oven komt, ingesmeerd met een lekker laagje gesmolten kokosolie, mmmm! Ik heb al veel verschillende recepten voorbij zien komen op instagram en pinterest en wil ze allemaal uitproberen!…

Lees verder »

Vegan & Glutenvrije Muesli

granola

Zelfgemaakte muesli is echt een favoriet bij ons thuis! Er staan standaard 5 potten in de kast gevuld met 5 heerlijke, verschillende, smaken. Deze smaken worden elke keer afgewisseld wanneer er een pot leeg is. Het afgelopen half jaar heb ik 18 verschillende variaties geprobeerd van mango tot cranberry van noten tot kokos en gedroogde banaan. Super lekker met extra fruit of gemengd met wat amandelmelk. Plus het geeft je een flinke oppepper wanneer je je beetje flauw voelt.

Deze muesli is echt supermakkelijk te maken, je hebt geen oven nodig en de variaties zijn eindeloos!

De basis is bijna altijd hetzelfde. Ik gebruik veel noten, granen en haver- of speltvlokken. Deze mix samen geeft je een lang, verzadigd gevoel, het is vrij van tarwe & gluten en natuurlijk vegan! My cup of tea!

Een van mijn go-to granen voor deze muesli is boekweit. Een paar maanden geleden heb ik mij verdiept in de verschillende soorten granen en kwam erachter dat dit korreltje enorm gezond is! Boekweit bevat geen gluten en staat bekend als een van de beste bronnen van plantaardige eiwitten. Boekweit is rijk aan antioxidanten, fosfor, kalium, koper, magnesium én vitamine B (de combinatie van vitamine B en magnesium werkt rustgevend). Om deze ingrediënten wordt boekweit aangeraden om pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel te voorkomen (voel je je slap.. eet boekweit!!) En last but not least.. boekweit bevat ook nog eens alle acht essentiële aminozuren, wat erg zeldzaam is.

Ik eet mijn muesli graag met wat vers fruit en kokosyoghurt dus vandaag een lekker receptje voor mijn agave siroop (of honing) muesli met zomerfruit.


Agavesiroop (honing muesli) met vers fruit en kokosyoghurt

Ingrediënten

  • 3 grote eetlepels agave siroop (honing voor de niet-vegans)
  • 100 gram havervlokken
  • 25 gram hazelnoten (in stukjes
  • 25 gram amandelen (in stukjes
  • 25 gram walnoten (in stukjes)
  • 40 gram boekweit
  • 30 gram rozijnen

Bereidingswijze

Smelt in een pannetje de agave siroop of honing tot deze goed warm is. Voeg de havervlokken, de hazelnoten, de amandelen, de walnoten en de boekweit toe en roer deze goed door de honing. Zet het vuur laag en laat de muesli in 15 minuten goed knapperig worden.

Leg de muesli daarna op een bakplaat en laat hem goed afkoelen. Roer daarna de rozijnen er doorheen en schep het in een grote pot.

Op deze foto heb ik er verse frambozen, bosbessen en wat kokosyoghurt bij gedaan.. perfect ontbijtje!

Liefs, Sanne

granola 1

granola 2

‘ Opzoek naar meer Vegan | Glutenvrije inspiratie?

Kijk dan op mijn Instagram & Pinterest voor meer lekkere recepten! ‘

Banaan ijs

banaanijs 3

Banaan ijs

Wat een feest! Het is weer écht lekker weer! Vanaf morgen weer zomerse temperaturen en heel, heel veel zon. Ik kan niet wachten.. want ik had nog lang geen genoeg gehad van alle zomerse snacks. Fris, fruitig en koud zijn de woorden waarmee ik mijn eten, bij hoge temperaturen, kan omschrijven. Veel sapjes, smoothies, salades en natuurlijk ijs! Heel veel ijs! Lekker als tussendoortje maar stiekem eet ik het ook vaak als ontbijt. Helemaal heerlijk wanneer je er je favoriete noten, superfoods, fruit of zaden erover strooit als topping! Je kan dit ijs in echt alle smaken maken PLUS je hebt maar 4 ingrediënten nodig en 5 minuten van je tijd. Je kan dus wel snappen waarom ik dit bijna elke dag eet!…

Lees verder »

Acai bowl met vruchten

acai bowl

Acai bowl met superfoods

Ik heb een nieuwe liefde gevonden.. de acaї bowl! Vorige week zag ik in een natuurvoeding winkel biologische acaї poeder. Ik had er al veel over gehoord en gelezen. Helaas is niet alle acaї poeder biologisch en zijn er vaak onnodige suikers en kleurstoffen aan toegevoegd. Om deze reden heb ik het nog niet eerder gebruikt in mijn recepten. Thuis kon ik niet wachten met uitproberen!

Toen ik op Bali was heb ik in een superleuk tentje acaї ijs geprobeerd, dit smaakte naar meer dus de keuze was snel gemaakt.. een acaї ijs bowl! Voordat ik verderga met het recept zal ik even uitleggen waarom ik zo’n fan ben van de acaїbes, want buiten dat deze echt superlekker is, is hij ook heel gezond!

Acaїbessen helpen met gewichtsverlies. Ze verbranden het vet sneller en verbeteren het metabolisme
Acaїbessen zijn een goede bron van proteïnes, omega 6 & 9 en antioxidanten
Acaїbessen bestrijden infecties
Acaїbessen geven je meer energie
Acaїbessen ondersteunen het immuunsysteem.
Acaїbessen zit vol met glucosamine, dit helpt je gewrichten en botten gezond te houden

Hele fijne voordelen toch?!

Met acaїbessen poeder kan je heel veel lekkers maken. Je kan het gebruiken als basis van je gerecht maar lekker over je havermout strooien gaat ook prima!
Benieuwd naar het recept?

Recept acai bowl met superfoods

Ingrediënten acai bowl

  • 2 eetlepels acaїpoeder
  • 2 eetlepels havermout
  • 50 gram bevroren bessen
  • 1 bevroren banaan
  • 30 ml hazelnootmelk

Bereiding acai bowl

Doe de hazelnotenmelk samen met de bevroren banaan en de bevroren bessen in je blender en mix tot je een glad mengsel hebt. Schep daarna de havermout en de acaїpoeder erbij en mix tot het helemaal is opgenomen in het ijs. Giet het daarna in een bakje en zet het een half uurtje in de vriezer. Je kan het natuurlijk ook meteen opeten maar ik hou van extra koud! Schep na een half uur je ijs in een leuk bakje en strooi daar je favoriete superfoods overheen. Geniet!

Liefs,
Sanne

acai bowl

 

‘ Opzoek naar meer Vegan | Raw inspiratie?

Kijk dan op mijn Instagram & Pinterest voor meer lekkere recepten! ‘