Warme Havermout- & Amaranthpap met Caramel Appeltjes

  caramel appels

Variëren met granen als ontbijt is echt een grote hobby geworden. In een vorige post schreef ik al dat mijn ontbijtjes redelijk standaard waren en dat (na het zien van the oatmeal artist) ik heb besloten er wat meer tijd in te steken. Sindsdien heb ik quinoa-, boekweit-, havermout- en amandelpap gemaakt (ik weet dat het laatste geen graan is maar vond dat hij wel bij het rijtje hoorde!) Vandaag kan daar ook amaranth aan toegevoegd worden! Ik ben nog niet zo lang bekend met amaranth (stiekem heb ik het nog niet eerder gebruikt) maar toen ik het bij de natuurwinkel zag liggen heb ik het toch maar meegenomen. …

Lees verder »

Warme Peertjes met Quinoa-Walnoot Granola

quinoa

De herfst is er nu dan toch echt! Gister waaiden de bladeren van de bomen en was het guur en koud buiten. Zo’n dag dat je liefste binnenblijft! Wat ik gisterochtend dan ook fijn deed. Met wat kaarsjes aan heb ik een lekkere brunch klaargemaakt. Warm, zoet en fruitig.

Opweg naar werk rij ik altijd langs een biologische boerderij. Boer Jan heeft een bord buiten hangen met alle lekkere groenten en fruit die hij verkoopt die dag. Ik wilde al heel lang een keertje langsrijden maar het kwam er steeds niet van. Toen ik vrijdagmiddag eerder klaar was besloot ik even inkopen te doen. Twee kilo peren, twee kilo appels en een kopje thee later reed ik gelukkig naar huis….

Lees verder »

Vegan Aardbeien & Amandel Havermout

 

havermout 4

Gister was een spannende dag, we kregen eindelijk de sleutel van ons eerste huis. Na 5 maanden fantaseren over koken in mijn eigen keuken was het dan gister eindelijk zover. Terwijl mijn vriend & familie al onze spullen aan het verhuizen waren, stond ik al in de keuken. Want harde werkers moeten goed eten! Ik klink behoorlijk lui nu, zelf in de keuken staan terwijl anderen het zware werk verrichten. Maar met mijn 32 weken zwangere buikje mocht ik helaas niets anders doen dan zitten en kijken. Om mezelf toch nuttig te maken maakte ik de lekkerste tussendoortjes terwijl ik aan het genieten was van mijn 7 pits fornuis en enorme oven!…

Lees verder »

Spelt pannenkoeken met bosbes

pancakes 3

Spelt pannenkoeken met bosbes

Vandaag mijn eerste pannenkoeken post! Ik weet dat hij wat laat komt, zeker omdat pannenkoeken nu bijna dagelijkse kost zijn bij ons thuis. Ik durf het bijna niet toe te geven maar voordat ik overstapte op een veganistisch dieet at ik eigenlijk nooit pannenkoeken! Ik merkte dat na het eten erg last kreeg van buikpijn dus heb bijna 2 jaar lang geen pannenkoek aangeraakt (dit bleek achteraf te komen door de melk die ik voor het beslag gebruikte). Time to make up for old times leek mij! Dus als ontbijt, lunch of als toetje… bij ons is het altijd tijd voor pannenkoeken!! Maar dan wel de gezonde variant; goed voor je, vegan, boordevol lekkers en als je boekweitmeel gebruikt ook nog eens glutenvrij!…

Lees verder »

Rauwkostsalade met Tahindressing

raw salad

Gezond eten terwijl je altijd op pad bent en fulltime werkt? Veel mensen om mij heen geven aan dit een uitdaging te vinden. Want het eten moet makkelijk te maken zijn (niemand wil s’ochtends 2 uur eerder opstaan om lunch klaar te maken), voedzaam en het liefste ook een beetje algemeen geaccepteerd. Op rare blikken, van collega’s, in de kantine zit niemand te wachten. Ik merk dat ik hier inmiddels een routine in heb gevonden. De gekke gezichten van collega’s blijven, maar deze worden nu gevolgd door opmerkingen: ‘ik heb ook maar een salade meegenomen want jij eet ook altijd zo gezond, dan ben ik niet alleen.’ Ik zie dit als een enorme vooruitgang, maak de weg vrij voor je collega’s!…

Lees verder »

Detoxrecept: Bietensap met Citroen en Gember

beet juice 2

DETOX – komt uit het Engels en betekent letterlijk ‘ontgiften’. Detoxen is het activeren van de natuurlijke reinigingskracht van het lichaam.

De laatste tijd hoor je veel over detoxen. Het reinigen van je lichaam door alleen maar sap, water en thee te drinken. Het klinkt spannend en juist om die reden heb ik het nog nooit geprobeerd. Niet dat ik er niet in geloof, het lijkt me gewoon enorm moeilijk om 3 dagen lang al mijn ‘vaste’ voedsel op te geven. Wel ben ik me erin aan het verdiepen en kom ik veel redenen tegen om in de toekomst een detox/cleanse te proberen. …

Lees verder »

Vegan Pompoen-Wortel Soep met Gekaramelliseerde Appeltjes

pompoen 1

Een van de leukste dingen aan de herfst is dat er weer volop pompoenen zijn. Deze heerlijke herfstgroente kan door daadwerkelijk alles gebruik worden. Denk aan pompoenmuffins, pompoentaart, pompoenpannenkoeken en pompoenfrietjes. Ze smaken heerlijk zoet en zitten boordevol goed opneembaar ijzer. Bovendien zijn de pitjes van de pompoen makkelijk te roosteren met een beetje zeezout waardoor je ook nog eens een lekkere snack boordevol magnesium, zink en omega-3 vetten hebt!…

Lees verder »

Quinoa ontbijt met aardbei

raw food vegan recepten quinoa ontbijt

Quinoa ontbijt

Vorige week schreef ik al over mijn zoektocht naar gezonde ontbijtpapjes. Variaties op mijn ‘standaard’ havermout. Mijn eerste experiment was deze heerlijke boekweitpap. Je kan deze zeker 4 dagen in de koelkast laten staan dus een afwisselen kan s’ochtends prima! Bijvoorbeeld met deze heerlijke amandel-quinoa aardbeipap. Een echte winnaar voor mensen die een drukke dag tegemoet gaan en flink wat energie kunnen gebruiken. Ik kan me voorstellen dat sommigen van jullie zo vroeg op de ochtend nog niet een flink ontbijt als dit kunnen hebben. Geen probleem! Laat het gewoon staan in de koelkast tot je s’middags thuis komt en trek hebt in iets lekkers. Je kan deze amandelpap namelijk ook zoet maken door er wat gojibessen, kokosbloesemsuiker of agave siroop door te mengen. Dan ben je meteen af van je zin in chocola of anders zoets!…

Lees verder »

Vegan & Glutenvrije Kruimelige Frambozen Taartjes

raspberry crumble 3

Zoals je misschien al hebt gemerkt, wanneer je door mijn recepten scrolt, ben ik gek op zoetigheid. Geloof me, ik hou van salades, soepen en lekkere veganistische gerechten. Maar als ik in de keuken sta word ik het meest blij wanneer ik mijn oven kan gebruiken. De geur die, na het bakken, door het huis hangt is zo’n feest! Plus het testen van recepten, het uitproberen van verschillende smaken bij elkaar én de spanning wanneer ik een brood, koekjes of een taart eruit haal is geweldig. …

Lees verder »

Boekweit pap met peer en noten

raw food vegan recepten boekweit pap

Boekweit pap met peer en noten

Havermoutpap kennen we allemaal, enorm gezond plus het vult geweldig! Ik hou van een bakje warme pap s’ochtends (zeker als het koud is buiten!) maar ik merk dat ik eigenlijk altijd hetzelfde eet: havermout met amandelmelk en fruit. Tot ik op Pinterest the Oatmeal Artist tegenkwam! Inspiratie op en top! Ze maakt van elk ontbijtje een geweldig feest! Het ziet er allemaal heerlijk uit (veel beter dan mijn saaie bakje). Dus ik besloot dat het tijd was om wat meer werk te steken in mijn kommetje s’ochtends! Nadat ik wat had afgewisseld met de topping: agave siroop, noten, bessen, gedroogd fruit etc. had ik de smaak te pakken en was het tijd om mijn ontbijtgranen af te wisselen. …

Lees verder »