Banaan ijsjes met chocola

raw food vegan recipes ijsjes

IJsjes van banaan

Zo simpel, zo lekker, gezond en een feestje om te zien. Ik heb het natuurlijk over deze chocolade banaan ijsjes!
Geïnspireerd door de ijsjes die ik bij Veganz in Duitsland heb gegeten (totaal de naam van het merk kwijt). Dit waren namelijk gewoon bevoren vruchten op een stokje.
Hoe slim bedacht?! De lekkere smaak van fruit en dan ook nog eens superfris! Nou vind ik het zelf leuk om ijs te maken en fruit eet ik liever meteen op. Een perfect rijpe mango in je vriezer leggen is in mijn ogen toch wel flink zonde. Dus heb ik dit nog nooit eerder zelf gemaakt, tot gister! Ik opende de vriezer om mijn bevroren bananen voor een grote bak bananenijs te pakken toen ik een ingeving kreeg. Zaterdag avond had ik zelf chocoladesaus gemaakt voor een toetje en hier was nog flink wat van over. Banaan in chocolade gedipt met nootjes leek ineens een geweldig idee. Snel heb ik de chocoladesaus opgewarmd een stokje gestoken in de bevroren banaan, deze door de saus gehaald en meteen in een bakje met stukjes amandel gedipt. Resultaat? HEMEL OP AARDE! Ik overdrijf niet! Deze banaanijsjes zijn beter dan snickerijsjes (mijn favoriet toen ik nog niet vegan at). Dit was dus gister mijn ontbijt en stiekem vanochtend weer en ik kan niet beloven dat ik deze week nog wat anders ga eten! Can you blame me?!

IJsjes van banaan maken

Ingrediënten ijsjes van banaan

2 bevroren bananen
15 amandelen in kleine stukjes gehakt
vegan chocola gesmolten of wanneer je hem zelf maakt:
50 gram raw cacao poeder
20 ml extra virgin kokosolie
50 ml plantaardige melk
5 medjool dadels

Bereiding ijsjes van banaan

Haal het vel van de bananen en snij het onderste stukje eraf, steek hier een stokje in en leg de bananen minstens 4 uur in de vriezer. Snij, wanneer de bananen goed koud zijn, de amandelen in kleine stukjes en doe deze in een klein bakje. Pak je keukenmachine erbij en doe hier de dadels, het cacaopoeder en de plantaardige melk in en laat deze even draaien. Smelt in een klein pannetje de kokosolie en voeg hier de cacaomix aan toe, roer met een garde goed door. Dip de banaan in de chocolade en vervolgens in de stukjes amandel. Eet meteen op of leg in de vriezer voor een later moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *