Bananenbrood met dadel en amandelen

raw food vegan recipes bananenbrood

Bananenbrood

Ik heb al meerdere keren bananenbrood gemaakt maar ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen. Telkens verander ik wat, ik voeg wat toe, laat iets weg en tadaa een heel nieuw recept voor mijn favoriete ‘brood’! Want brood is het eigenlijk niet. Ten eerste lijkt de smaak er totaal niet op en daarbij komt dat de structuur meer wat weg van een cake. Hoe dan ook, bananenbrood is én blijft geweldig. Ik neem het vaak mee in een bakje als mijn 4 uur snack, beetje dadelsiroop erop smeren en genieten. Dit brood doet het ook goed als ontbijtje, zeker op zondag ochtend. Zonder al teveel gedoe heb je namelijk binnen een uurtje (waarvan 55 minuten wachten is) een heerlijke warme dadel banaan cake op tafel staan.

Bananenbrood met dadel en amandelen

Ingrediënten bananenbrood

250 gram havermout (in de keukenmachine maak je er meel van)
10 zachte dadels
125 ml havermelk
4 middelgrote rijpe bananen
2 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels kokosrasp
15 amandelen in stukjes gehakt
Halve theelepel bakpoeder
2 eetlepels kokosbloesemsuiker

Bereiding bananenbrood

Verwarm je oven voor op 180 graden. Prak de bananen en voeg hier de havemout, havermelk, het bakpoeder en de 2 eetlepels gebroken lijnzaad aan toe. Zet dit even aan de kant terwijl je de rest klaar maakt. Doe de dadels in je keukenmachine en laat deze draaien tot je een je een dikke pasta hebt. Roer dit door de bananenmix. Voeg hier vervolgens de kokos, amandelen en kokosbloesemsuiker aan toe. Roer goed en giet dit in een ingevet bakblik. Zet het bakblik vervolgens 50 minuten in de oven, haal het daarna eruit en leg er een stuk aluminiumfolie overheen. Zo weet je zeker dat de bovenkant niet verbrand, dit zou zonde zijn. Zet het brood nog een kwartiertje terug. Prik er met een satéprikker een gaatje in. Als deze droog eruit komt is het brood goed. Laat het nog 10 minuutjes in een warme oven staan en haal het er daarna uit, laat het brood afkoelen en snij er een dikke plak vanaf, smeer er wat dadelsiroop op en geniet!

raw food vegan recipes bananenbrood

raw food vegan recipes bananenbrood

Comments

    • sannevanrooij says

      Sorry sorry!! Samen met de bananen, havermelk en lijnzaad. Ik heb het nu erbij gezet! Hoop dat hij toch nog goed is gelukt! liefs,
      Sanne

  1. Colin says

    Ik ben de bananenbrood aan het maken as I type. In de instructies komt niet terug wanneer de havermout er in moet. Ik heb het maar bij de havermelk, bananen en bakpoeder gedaan. Leek me de meest logische. Ik laat weten hoe ie’ gelukt is!

      • Colin says

        Hij was geweldig.Ik ga m vandaag proberen bij mijn neefje en nichtje die nodig op het pad van gezonde voeding gezet moeten worden. 😉 Met de blueberry ijs erbij als toetje. Beetje chocola er over… Hmmmmmm

  2. Anita says

    Heerlijk recept, maak elke week een bananenbrood, idd heerlijk tussendoortje.
    Zelf laatste keer gemaakt met havermout/ speldmeel, dadels/ amandelmelk/ blauwe bessen en op de top walnoten.voeg nooit suiker of andere zoetwaar toe. ( + bakpoeder en snufje zout.

    Allemaal heerlijke variaties.

Trackbacks

  1. […] 6. Bananenbrood Je hebt ongelofelijk veel recepten voor bananenbrood. Wij hebben geen vast recept, maar vinden het wel fijn om steeds vaker vegan te bakken. Wij gaan dus op zoek naar recepten van bijvoorbeeld Lisa Goes Vegan, De Groene Meisjes of Living The Green Life. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *