Vegan boekweit wraps met hummus

raw food vegan recepten boekweit wraps

Boekweit wraps met hummus

Wraps zou ik elke dag wel kunnen eten, ik ben gek op zo’n pakketje met lekkers! Ik wissel veel af, de ene keer gebruik ik nori, de andere keer rijstvellen en soms ook gewoon een boekweit wrap om alle gezonde ingrediënten in te verpakken. Afhankelijk van wat ik in huis vul ik de wraps. Rice paper rolls zijn heerlijk met fruit, nori met groente en quinoa en deze boekweit wraps met hummus en verschillende soorten kiemen en salade. Nori en rice paper koop ik bij de toko maar echte wraps maak ik zelf want weet je dat je dit heel makkelijk is? Je hebt eigenlijk maar twee ingrediënten nodig, meel en water! Vandaag dus een super snel maar heel lekker recept voor de lekkere boekweit wraps.

Recept boekweit wraps

voor 6 middelgrote wraps

Ingrediënten boekweit wraps

Wraps

200g boekweitmeel
400ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken

Vulling voor 1 wrap

1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet

Bereiding boekweit wraps

Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.

Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.

Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.

Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Hieronder zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.

raw food vegan recepten boekweit wraps

Snij de wrap door het midden en enjoy!

KIJK VOOR MEER HAVERMOUT INSPIRATIE OP MIJN INSTAGRAM & FACEBOOK OF VOLG ME OP SNAPCHAT ONDER BEAUTYBLENDS!

-Timo

raw food vegan recepten boekweit wraps

Comments

    • sannevanrooij says

      Zijn ze stiekem ook echt heel erg! Wel voldoende kruiden gebruiken anders overheerst de smaak van de boekweit!
      XX
      -Timo

        • sannevanrooij says

          Jammer he! Boekweit meel is natuurlijk een verantwoorde keuze (glutenvrij) maar de smaak vind ik ook best heftig! Veel dadels of rijpe bananen zijn dan het antwoord;)

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *