Chips van gedroogd fruit

raw food vegan recipes gedroogd fruit

Gedroogd fruit recept

Heb je een droogoven of een gewone oven? Dan ben je op dit moment een heel gelukkig mens! Op lage temperaturen kan je namelijk de lekkerste dingen drogen. Droog je fruit maar lang genoeg dan krijg je chipjes. Laat ik chipjes nou net erg lekker vinden en ook nog eens fan te zijn van alle soorten groenten en fruit! You get the idea, banaan, mango, bieten, aardappel, perzik en abrikoos, alles gaat de (droog)oven in. Klein beetje Himalaya zout op de groenten en een beetje kokosbloesemsuiker op het fruit de oven in en voila je hebt een gezonde snack tijdens het kijken van je serie!  Inmiddels kan je in elke winkel wel groentechips en of gedroogd fruit kopen. Maak je ze zelf dan ben je verzekerd van geen rare toevoegingen en een écht gezond tussendoortje! Reden genoeg om snel de keuken in de rennen!

Gedroogd fruit recept

Ingrediënten gedroogd fruit

Je kan dit recept voor elk soort fruit gebruiken. Ik heb in dit voorbeeld voor banaan gekozen omdat ik toevallig erg rijpe bananen had liggen. Bedenk wel dat het maken van chips het lekkerste is met overrijp fruit. Dit heeft altijd de sterkste en meest zoete smaak. Zo heb je ook niet zoveel suiker nodig.

3 bananen
2 citroenen
1 eetlepel kokosbloesemsuiker

Bereiding gedroogd fruit

Verwarm je oven voor op 80 graden. Absoluut niet warmer. Wanneer de oven te heet is verbranden de bananenchips erg snel. Snij de banaan in dunne plakjes en leg deze los van elkaar op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Pers vervolgens de citroen uit en tip de bananen aan met wat citroensap. Dit kan met je vingers of met een kwastje. Houd je van extra zoet dan kan je eventueel wat extra suiker over de bananen strooien maar dit is niet nodig. Schuif het rooster in de oven en laat de bananenchips in anderhalf uur knapperig worden. Het is moeilijk om de tijd exact te krijgen aangezien niet elke oven hetzelfde is en de een de banaan wat dikker snijdt dan de ander. Hou de chips dus goed in de gaten!

Haal ze uit de oven en laat de chips afkoelen. Wanneer ze net uit de oven komen kunnen de chips nog plakkerig aanvoelen. Laat je ze afkoelen, worden ze vanzelf hard en heb je zelfgemaakte bananenchips!

 

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *