Bananenbrood met chocola

raw food vegan recipes bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood is mijn favoriete traktatie, heerlijk zo net uit de oven met een dikke laag kokosolie erop of wat dadelsiroop. Ik eet het eigenlijk altijd buiten de deur want op de een of andere manier lukt het maken van bananenbrood mij niet altijd. Omdat ik natuurlijk alleen veganistische recepten maak, is bakken soms een uitdaging. Eieren of kwark worden vaak gebruikt om het brood wat luchtig te maken en om het geheel goed te laten binden. Het vinden van een echt goede vervanger was een flinke uitdaging! Tot ik op de site van de groene meisjes een heerlijk recept tegenkwam waar dadels in werden gebruikt! Dat ik daar nooit eerder aan heb gedacht!! Ik ben serieus METEEN de keuken in gedoken en oh jongens, na 20 mislukte recepten heb ik hier dan eindelijk een bananen brood met chocolade voor jullie.. Ja! Het is dus eindelijk gelukt! Deze smaakt niet alleen goed maar ziet er ook nog eens top uit (dat hoor je niet over je eigen creaties te zeggen maar ik kan het dit keer niet laten!) iets wat ik niet altijd kon zeggen over mijn vorige banaan broden. Let wel, dit is een chocolade bananenbrood. Ik vond mijn deeg wat te nat, om deze reden heb ik er flink was cacaopoeder aan toegevoegd. Dit maakte het geheel wat droger waardoor het brood van binnen niet zo klef bleef. Ik denk dat het zonder het cacaopoeder ook moet lukken maar dit heb ik zelf nog niet geprobeerd..

Ingrediënten bananenbrood

7 medjool dadels
3 rijpe bananen
4 flax eggs
150 gram speltmeel
2 eetlepels cacaopoeder
handjevol verse walnoten
2 theelepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
1 theelepel bakpoeder/baking powder

Bereidingswijze bananenbrood

Verwarm je oven voor op 180 graden en maak alvast de flax eggs (1 flax egg: 1 eetlepel gebroken lijnzaad gemengd met 3 eetlepels water 5 minuten laten staan). Meng in je keukenmachine de dadels en banaan samen met de flax egg, kaneel en kokosbloesemsuiker tot een glad beslag. Giet alles in een grote bak en voeg hier vervolgens lepel voor lepel het speltmeel aan toe terwijl je goed roert. Schep hierna de cacaopoeder, walnoten en bakpoeder erdoorheen. Vet je bakblik in met kokosolie en schenk hier het deeg in. Zet het banaanbrood vervolgens 45 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk tussendoor of de bovenkant niet te snel kleurt (elke oven is anders). Na 45 minuten leg je er even een stukje aluminium folie overheen en zet je het brood nog 10 minuten terug, zo weet je zeker dat de binnenkant ook goed gaar is. Laat het brood goed afkoelen en snij in dikke plakken, giet er wat dadelsiroop overheen en geniet!!

raw food vegan recipes bananenbrood raw food vegan recipes bananenbrood

raw food vegan recipes bananenbrood

Comments

 1. Helga says

  Dit ziet er onwijs lekker uit. Mijn dochter is dit weekend jarig, dus we gaan deze zeker maken. Bedankt voor het recept.

  • sannevanrooij says

   Wat een lief compliment! Dank je wel! Alvast gefeliciteerd met je dochter, ik hoop dat blij zal zijn met dit bananenbrood als traktatie:) Ik heb net een recept online gezet voor vegan slagroom.. misschien een idee?
   Liefs,
   Sanne

 2. Helga says

  Het brood was zeer geslaagd, ik zag pas te laat het recept voor de kokosslagroom, maar ook zonder was hij heerlijk.

  • sannevanrooij says

   Wat leuk om te horen! Is hij lekker geworden?? Ik roer gewoon met een pollepel en als deze al in de vaatwasser zit met een vork;)

  • sannevanrooij says

   Hoi Ayla!
   Dat kan zeker, al zou ik kokosmeel niet aanraden. Op de een of andere manier lukt het bakken hiermee (bij mij) niet zo goed. Amandelmeel is zeker een optie!

  • Timo Brands says

   Hoi Cyril, dat mag je zeker! Ik gebruik de bakvorm van le creuset, deze is van metaal en vrij van giftige stoffen zoals PTFE en PFOA. Kost wat meer maar dan heb je ook wat!! XX!

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *