Chocolade quinoa pap

raw food vegan recepten quinoa pap

Chocolade quinoa pap

Quinoa is een van de meest veelzijdige ingrediënten in mijn keuken. Ik pof het als topping over mijn smoothie bowls, maak er heerlijke veggie burgers mee, eet het gewoon los (wel gekookt!) door een salade en wist je dat quinoa ook nog eens de lekkerste basis is voor zelfgemaakte granola? Een soort recept had ik nog niet geprobeerd en dat is een ontbijtje gemaakt van quinoa. Call me crazy maar ik associeerde deze kleine korreltjes altijd met lunch of avondeten. Nadat ik wat lekkere recepten voorbij zag komen op pinterest kon ik niet achterblijven en ben ik de keuken ingedoken voor mijn variant op de bekende quinoa pap. Ik moet zeggen, dit is een blijvertje! Want wanneer je chocolade en kokos en quinoa mengt kan er eigenlijk niet veel mis gaan:) 

Recept quinoa pap

Ingrediënten quinoa pap

100 gram quinoa
200 ml water
200 ml kokosmelk
2 grote eetlepels rauwe cacao poeder
50 gram pure vegan chocolade (in stukjes gehakt)
2 eetlepels agave siroop (dadel siroop of rijst siroop werken ook)
2 eetlepels chia zaadjes
1 eetlepel gebroken lijnzaad
2 eetlepels kokosrasp
1 theelepel kaneel

Topping (optioneel)

handjevol gemixte noten
1 eetlepel kokosbloesem suiker

Bereiding quinoa pap

Spoel de quinoa goed af voordat je deze kookt. Breng in een pannentje de 200 ml water aan de kook en voeg hier de quinoa bij. Doe de deksel op de pan en laat de quinoa 15 minuten op laag vuur koken tot al het water is geabsorbeerd.

Zet het vuur lager en giet de kokosmelk en de agave siroop erbij. Laat dit zo’n vijf minuten staan tot je een dik mengsel hebt. Snij de chocolade in stukjes en doe deze, met de rest van de ingrediënten bij de quinoa pap. Roer goed door en serveer in een schaaltje. Maak dit af met wat gemixte noten, kokosbloesem suiker of andere lekkere topping en enjoy!

KIJK VOOR MEER INSPIRATIE OP MIJN INSTAGRAM & FACEBOOK OF VOLG ME OP SNAPCHAT ONDER BEAUTYBLENDS!
-Timo
raw food vegan recepten quinoa papraw food vegan recepten quinoa pap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *