Favoriete vegan repen en tussendoortjes

vegan repen en tussendoortjes

Favoriete vegan repen en tussendoortjes

Er zijn zo MEGA veel (nieuwe) vegan repen en tussendoortjes bijgekomen de laatste paar maanden. Hoog tijd voor een overzichtje! Ik heb mijn 12 (!) favoriete snacks op een rijtje gezet. Ze zijn allemaal te koop in de supermarkt en allemaal ontzettend lekker. Dus kan je wel een beetje energie gebruiken? Trakteer jezelf op een van deze repen:)! 

Cliff

Oh oh oh, eigenlijk moet ik deze bars er niet tussen zetten want eenmaal geprobeerd, heb je een nieuwe verslaving erbij! Niet heel goed de lijn en voor je portemonnee. Er is een tijd geweest dat ik er twee per dag at en ik koos eigenlijk altijd voor de white chocolate macademia! Pfoe als ik er nu aan denk loopt het water me weer in de mond. Misschien ga ik er zo wel weer een paar halen, gewoon omdat het weekend is!

Cliff bars vind je bij de meeste grote supermarkten en voor een reep betaal je tussen de €1,79 en €1,99.

Nakd repen

Nakd was een van de eerste vegan repen die ik at. Ik weet nog dat ik bij Stach stond en een gat in de lucht sprong toen ik eindelijk een echt lekker tussendoortje had gevonden. Dat zou me een hoop baktijd schelen! Drie jaar verder heeft Nakd nog een snackje in het assortiment, de nibbles! Liva is er gek op en we hebben ze dus altijd in huis. Grappig dat ik alle smaken ken maar nog steeds niet weet hoe je Nakd uitspreekt.. kan iemand me helpen;)?!

De reepjes en de nibbles vind je bij de meeste A supermarkten en natuurwinkels. Voor 4 repen betaal je €2,99 en voor een zakje nibbles €1,19. Mijn favorieten? De pecan pie en coconut bliss.

Roobar

Roo bar is vergelijkbaar met Nakd. Het zijn dezelfde lekkere reepjes gemaakt van gedroogd fruit en noten. Wat maakt Roo bar dan anders? De smaakjes. Ze zijn net wat exotischer. Denk bijvoorbeeld aan de mix ‘chia coconut’, ‘hemp chia’ en ‘inca berry’. Ik heb de repen inmiddels gevonden bij de AH en de meeste natuurwinkels verkopen ze ook. Ze zijn per stuk en voor 30 gram betaal je €1,25.

Primal

De snacks van primal is het beste van 2 werelden, namelijk een mix tussen Nakd en Clif. Het zijn dezelfde reepjes als Nakd (gedroogd fruit en noten) met de smaak van de lekkerste Clif bar. Je raadt het al, mijn favoriet is nu de coconut macademia! Deze repen ken ik nog niet zo heel lang dus ik moet er nog twee proberen (de appel pecan en de mixed berry). Voor Primal betaal je wat meer, een reep is €1,75 maar dan heb je wel 15 gram Roo’bar en Nakd.

Pulsin

Pulsin is een bekende reep onder de sporters. Deze proteïne snack is lekker voor het sporten, wanneer je energie nodig hebt en na het sporten voor spierherstel. Ik moet zeggen dat ik ze gewoon eet omdat ze lekker zijn, want sporten, tja daar komt het de laatste tijd niet echt van. Er zijn twee proteïne repen; de vanille chocolate chip en de maple peanut. Daarnaast is er sinds kort ook een chocolade treat bijgekomen met de beste naam; peanut choco chip raw brownie! Pulsin vind je bij de AH en voor een reep van 50 gram betaal je €1,99.

Bolletje goed bezig

Bolletje heeft sinds kort nieuwe graanrepen in het assortiment en twee daarvan zijn vegan! Ze zijn lekker, knapperig en wat minder zoet dan de snacks van Nakd, Roo bar en Clif. Proberen? Dan kan je de blauwe en de paarse ‘Goed Bezig!’ repen (de krokante versie dus) in je boodschappenmandje gooien. Hier zit geen honing in.

Voor 9 repen betaal je €1,59 en je vindt ze bij elke grote supermarkt.

Eat Natural

Hoevaak ik wel niet voor het schap heb gestaan met een Eat Natural reep om hem daarna weer terug te leggen omdat er  honing in zit. Dat hoeft dus niet meer want Eat Natural heeft sinds kort een vegan reep: maple syrup, pecan en peanuts! De honing is vervangen door maple syrup! YAY!  Misschien nog leuk om te weten is dat ook nog eens de enige extra protein snack van Eat Natural is.

Voor 3 repen betaal je €2,99 en je vindt Eat Natural bij elke grote supermarkt.

Bio today

Bio Today heeft precies 1 vegan notenreep. Maar die ene is wel echt ontzettend lekker! In de reep cranberry amandel wordt geen honing gebruikt maar maltose siroop en dat maakt hem helemaal geschikt voor mensen die plantaardig eten. Hij lijkt op de Eat Natural en Bolletje repen – echte muesli repen. Bio Today heb ik gevonden bij de AH en voor 3 repen betaalde ik €1,99.

Lu time out granenbiscuit

Zin in een koekje bij de koffie? Dan zijn de granen biscuitjes van Lu misschien wel een idee! In de lijst met vegan koek, snoep en chips heb je ze misschien al voorbij zien komen. Het zijn geen power repen zoals de snacks van de merken hierboven maar wel erg lekker:)

Voor 3 koeken betaal je €0,85 en je vind ze bij elke grote supermarkt.

Trek

Trek is bekend geworden door de heerlijke vegan flapjacks die ze inmiddels in vier smaken verkopen; cacao oat, banana bread, cacao coconut en morning berry. Elke reep bevat meer dan 10 gram proteïne en veel sporters om mij heen eten deze repen dagelijks. Ik eet ze natuurlijk gewoon omdat ze lekker zijn:) Mij mag je voor de cacao coconut wakker maken maar die banana bread zou me ook wel wakker krijgen;)

Je koopt ze los voor €1,59 en voor een 3pack betaal je €3,29.

Beond

Nog zo’n lekker fruitreepje in het schap zijn de bars van Beond. Twee van de drie smaken zijn biologisch. Hiermee onderscheidt Beond zich t.o.v. de rest van de bars in dit rijtje. Alleen de apple cinnamon is niet bio. Ik ben zelf erg fan van de raw chocolate en Liva is gek op de acai berry. Echt een heerlijk reepje voor de kleintjes:)

Voor een reep van 35 gram betaal je €1,59 en ik haal ze altijd bij de AH.

Rude Health

De vegan repen van Rude Health mochten natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Ik ben gek op alle drie de smaken omdat ze niet te zoet zijn. Fruit bars doen het gewoon niet echt voor mij. Wat dacht je van de pumpkin spice bar en de sweet potato reep? Te leuk om niet een keer te proberen toch:)! Voor een reepje van 35 gram betaal je €1,39 en ik haal ze altijd bij STACH

 

Heb je een van deze vegan repen of snacks al geprobeerd? Wat is je favoriet, ik ben zo benieuwd! Schrijf een berichtje hier beneden of deel je foto op INSTAGRAM & FACEBOOK! en gebruik de hashtag #livingthegreenlife.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *