Geroosterde groenteplaat met noten en kaas

 vegan geroosterde groente geroosterde groenteplaat

Geroosterde groenteplaat met noten en kaas

Denk je aan simpel, snel en voedzaam dan denk je aan deze geroosterde groenteplaat. Je schuift de groente in de oven, wacht even en gooit er daarna noten en kaas overheen. That’s it! Niet heel vreemd dus dat wanneer Timo ‘moet’ koken, hij altijd zegt: ‘oh ik heb zo’n zin in geroosterde groente!’ Haha, hij eet graag maar klaarmaken, ho maar! Dus voor alle leukerds die niet zo lang in de keuken willen staan; hang dit receptje op de koelkast! Het is een lifesaver;)! XX

Recept geroosterde groenteplaat

Bereidingstijd 5 minuten
Baktijd 20 minuten
Portie voor 2 personen
Benodigdheden oven

Ingrediënten geroosterde groenteplaat

2 stengels pastinaak
2 grote zoete aardappels
400 gr kikkererwten
50 gemengde noten
100 gram vegan kaas (geraspt)
1 grote courgette
Verse peterselie
1 el paprikapoeder
1 el knoflookpoeder
2 el bakolie

Bereiding geroosterde groenteplaat

1. Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snij de pastinaak, zoete aardappel en courgette in grote stukken. Laat de kikkererwten uitlekken.

3. Doe de groente en kikkererwten bij elkaar in een grote schaal en giet hier de olijfolie overheen gevolgd door de paprika- en knoflookpoeder. Roer goed door en leg op de bakplaat. Rooster in 20 minuten gaar.

4. Verdeel de groenteplaat over twee borden en maak af met noten, kaas en peterselie naar smaak.

Tips

*Eet je de groente niet meteen op, bewaar hem dan in de koelkast. Hij blijft zeker twee dagen goed.

**Wil je wat variëren? Gebruik dan eens Canelli bonen in plaats van kikkererwten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *