Havermout ontbijt met bessen

raw food vegan recipes havermout ontbijt

Havermout ontbijt met bessen

Wat heb ik deze heerlijke bessen crumble gemist zeg. Een van de fijnste dingen aan de herfst is een warm ontbijtje. Dit havermout ontbijt is mijn go-to ontbijt wanneer ik álles wil! Zoet, zuur, warm en vullend. Ik hoef dan niet te kiezen.. this baby has it all! De zure bessen samen met specerijen als kaneel en een snufje kardemom maken mijn dag Gek genoeg komen de lekkerste recepten voor uit complete mislukkingen. Dit was vorig jaar de basis voor een taart maar het deeg wilde niet lukken. Zonde om alles weg te gooien dus de vullen heb ik toen gewoon opgegeten. Ik was meteen verkocht en sindsdien is dit mijn ontbijt, lunch én toetje. Een echte aanrader voor iedereen die zin heeft in een ontbijt, lunch of toetje;)!

Koude dagen komen er weer aan, tijd voor warme ontbijtjes!

Koudere dagen komen er weer aan, tijd voor warme ontbijtjes!

Havermout ontbijt met bessen

Ingrediënten havermout ontbijt met bessen (voor 2 personen) 

2 bananen
1 kopje bessen
75 gram havermout
2 eetlepels kaneel
1 lepel kokosbloesemsuiker
snufje kardemom
 
Bereiding

Zorg dat je twee heerlijk rijpe bananen hebt wanneer je deze crumble gaat maken. Dit maakt het gerecht een stuk zoeter en daarbij ook makkelijker te verteren. Begin met het snijden van de banaan in kleine plakjes. Leg deze op de bodem van je ovenschaal of bakblik. Schep hier de kokosbloesemsuiker overheen (dit is echt key, want dit smelt in de oven over de bananen heen waardoor ze naar caramel smaken!) Voeg daarna de bosbessen en het havermout toe, strooi er wat kardemom & kaneel overheen en zet de crumble in een voorverwarmde oven (220 graden). Laat de ovenschaal zo’n 5 minuten in de oven staan tot de bananen lekker zacht zijn en de besje sap beginnen af te geven. Schep de crumble vervolgens in twee bakjes en versier met wat vers fruit of noten. Tadaaaa een heerlijk bakje vol goeds!

raw food vegan recipes havermout ontbijt

Comments

    • sannevanrooij says

      Hi Rachel, thank you for your interest! You have to leave the crumble in the (preheated) oven for about 5 minutes, till the bananas are soft. I think it didn’t translate well because its written in the directions. Sorry for that!
      xx Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *