Heerlijke spicy zoete aardappel salade

 

vegan spicy zoete aardappel salade

Heerlijke spicy zoete aardappel salade

Dit weekend hebben wij flink zoete aardappels ingeslagen op de markt. Ik denk dat we zeker vijf kilo richting de auto moesten zeulen. Nou denk je misschien 5 kilo (!), wat moet je daar nou mee? Ik weet dat het veel is maar ik eet echt dagelijks zoete aardappel. Ik bak ze, kook ze, pof ze en gebruik ze door chocolademousse en brownies. Ze zijn echt zo handig om in huis te hebben. Probeer dit receptje voor een zoete aardappel salade maar eens, wedden dat jij volgende week met twee extra tassen naar de markt gaat?

Recept zoete aardappel salade

Bereidingstijd 20 minuten
Baktijd 30 minuten
Portie voor 4 personen
Benodigdheden oven, keukenmachine

Ingrediënten zoete aardappel salade

Ingrediënten groene rijst
400 gram rijst
750 ml bouillon
2 flinke handen spinazie
1 rode ui
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
chili vlokken
Ingrediënten zoete aardappel
4 grote zoete aardappels
2 eetlepels olijfolie
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf knoflook poeder
Rest van de ingrediënten
4 eetlepels pompoenpitten
2 blikjes zwarte bonen
1 avocado

Bereiding zoete aardappel salade

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de zoete aardappel en snij deze in blokjes. Besprenkel met olijfolie en maak af met paprika-, chili- en knoflookpoeder. Leg de blokjes, los van elkaar op de bakplaat en rooster deze in 30 minuten (afhankelijk van hoe sterk je oven is) zacht.
  3. Doe de spinazie, ui, knoflook en 250 ml bouillon in de keukenmachine of blender en mix.
  4. Verwarm wat olie in een diepe pan. Wanneer deze is gesmolten schep je de rijst erdoor. Bak deze twee minuutjes. Giet daarna de spinazie- & bouillonmix erbij en kook dit tot het water is verdampt. Giet de rest van de bouillon erbij, zet het vuur laag en kook zacht.
  5. Verwarm de zwarte bonen naar instructies op het blik. Giet daarna het vocht weg.
  6. Schep de rijst in een grote schaal, voeg de zoete aardappel toe en maak af met zwarte bonen, avocado en pompoenpitten. Hussel door elkaar en schep uit over de borden.
  7. Breng op smaak met (chili)peper en een snufje zout en geniet!

Tips

*Eet je de salade niet meteen op, bewaar hem dan in de koelkast. Hij blijft zeker twee dagen goed.

**Wil je wat variëren? Gebruik dan eens borlotti bonen in plaats van zwarte bonen

Comments

  1. says

    Klinkt weer heerlijk!! Ik herken het helemaal hoor haha, wij hebben ook altijd een hele berg zoete aardappels in huis. Lichtelijk verslaafd hieraan.. 😉 Liefs, Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *