Heerlijke veggieburgers van groentepulp

veggieburgers van bieten en quinoa

Heerlijke veggieburgers van groentepulp

200 gram groente pulp
200 gram quinoa
2 flax eggs
2 eetlepels gesmolten kokosolie
50 gram geweekte linzen (groen, rood of zwart)
2 theelepels paprikapoeder
snuf chilipeper
1 theelepel komijn

Bereiding veggieburgers

Je begint met de flax egg. Deze maak je door 2 grote eetlepels gebroken lijnzaad te mengen met 4 eetlepels water. Roer goed door en zet dit even opzij. Kook vervolgens de quinoa naar instructies op het pak.

Doe alle ingrediënten behalve de kruiden in je keukenmachine of blender en mix ongeveer 10 seconden. Schep alles in een grote schaal en strooi hier de specerijen bij. Roer alles goed door elkaar en kneed er burgers van (als ze niet goed aan elkaar plakken, kan je er nog wat extra groente pulp doorheen scheppen). Doe wat kokosolie in een pan en de burgers erin. Bak ze aan beide kanten goudbruin en serveer op een broodje met guacamole, tomaat, sla/boerenkool, zoete aardappel en wat citroensap. Geniet!!

Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties dus maak je binnenkort ook een lekker sapje of deze bietenburger? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK! Vind ik echt heel leuk!

veggieburgers van bieten en quinoa

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *