Hotspot Amsterdam & Utrecht

Hotspots Amsterdam & Utrecht

hotspot Utrecht

Afgelopen week ben ik weer stad en land afgereisd, opzoek naar leuke hotspots om met jullie te delen. Dit was niet zonder succes, ik heb weer vijf leuke (vegan) tentjes gevonden! Ik kan echt niet wachten om hier weer over te schrijven en de foto’s te laten zien. Het is zo fijn te merken dat er een steeds grotere markt is voor vegan & raw voeding. Twee jaar geleden was ik blij met drie eetgelegenheden in Amsterdam die plantaardige opties aanboden en vandaag heb ik 11 nieuwe tentjes op mijn lijstje staan die ik écht moet bezoeken! Gek hoe dat zo gaat! Gelukkig vind ik altijd wel mensen (lees: vriendlief, moeders en/of vriendinnen) om mee te nemen. Voor mij een uitkomst want dat betekent 2x zoveel drankjes, hapjes en gerechten om te proberen én te fotograferen (Yes! U leest het goed, het leven van een blogger is zwaar!) Omdat er nog zoveel nieuwe blogs op jullie liggen te wachten besloot ik vandaag even een 2-in-1 te doen. Twee hotspots in één post. Iets nieuws ik weet het en daar zal ik bijzeggen: deze post is ook nog eens mommy-vriendelijk!

Ik heb al zoveel geschreven sinds de geboorte van mijn dochtertje maar eigenlijk nog geen blogs speciaal voor de nieuwe mama’s onder jullie. Vanaf nu gaat daar verandering in komen, ik zeg niet dat ik het antwoord op alles heb maar een beetje hulp kan iedereen wel gebruiken. Verwacht dus lekkere gerechten voor de kleintjes en leuke informatieve blogs! Te beginnen vandaag met mijn favoriete hotspots sinds we Liva hebben.

Sinds we Liva hebben vinden we het heerlijk om stukken te lopen in het bos, haar te zien genieten van de natuur. We trekken daar vaak de zaterdag voor uit, quality time met zijn drieën. Sinds kort hebben we twee favorieten: Landgoed Amelisweerd in Utrecht en het Sarphatiepark in Amsterdam. Twee heerlijke plekken waar we ondanks de drukte van de stad, rust vinden en kunnen genieten van onze tijd samen. Daarbij komt dat beide de perfecte uitvalbasis zijn voor mensen die houden van lekker (vegan) eten.

hotspot Utrecht
hotspot Utrecht
hotspot Utrecht
Amelisweerd Utrecht
Amelisweerd Utrecht
Landgoed Amelisweerd Utrecht

Hotspot Utrecht

Landgoed Amelisweerd staat bekend om haar geweldige keuken, de veldkeuken. Op de menukaart vind je puur en lekker eten, alles 100% biologisch en boordevol ingrediënten uit de moestuin. Niet alles wat ze serveren is plantaardig maar gelukkig (voor mij) hebben ze ook ruime keuze aan vegan opties! Het is geweldig om hier bij het water te zitten, mensen te kijken en te genieten van de gezellige sfeer. Voor Liva is er genoeg plek om lekker te kunnen spelen en ik heb gemerkt dat er ook voor de kleintjes flink wat op de menukaart staat. De veldkeuken zit in het oude koetshuis van het landgoed en dat hebben ze toch mooi gedaan. De keuken is open dus je kan iedereen aan het werk zien en er is een openhaard die aanstaat in de winter, zo idyllisch! Ben je benieuwd naar de hele menukaart of naar alle activiteiten kijk dan snel even op de site.

Hotspot Amsterdam
Sarphatipark Amsterdam
Sarphatipark Amsterdam
Hotspot Amsterdam

Hotspot Amsterdam

Wanneer we in het weekend niet in Utrecht te vinden zijn, dan zijn we meestal in Amsterdam. Ook hier lopen we dan hele stukken en bijna altijd richting het Sarphatipark. Liva vindt het heerlijk om hier in het speeltuintje te zitten terwijl wij kijken naar wat ze allemaal doet. Het maakt niet uit welke dag of welk tijdstip, er zijn hier altijd andere ouders met kindjes. En terwijl een van ons lekker aan de rand van de zandbak zit kan de ander op zondag ochtend meedoen aan de bootcamp die wordt gegeven. Wanneer iedereen uitgespeeld en uitgesport is kunnen we kiezen uit een van de vele leuke tentjes om lekker wat te eten. Zo heb je om de hoek cottoncake, sla, yoghurt barn (waar ze nu ook kokosyoghurt verkopen) juicebrothers en natuurlijk de Albert Cuyp zitten (reviews over deze tentjes komen binnenkort online). Keuze genoeg! Als we lekker hebben gegeten lopen we nog even langs Marqt en Stach voor wat lekkere, biologische producten voor thuis en dan is het vaak alweer tijd voor Liva om te slapen dus rijden we gelukkig richting huis!

Wat zijn jullie favoriete plekken om met je kleintje te genieten en wat is een echte aanrader voor ons? Ik ben super benieuwd!

Omdat veel van jullie geïnteresseerd waren in de kinderwagen die wij voor Liva hebben, even wat extra informatie: dit is de Stokke Trailz ‘the versatile all terrain stroller’. We hebben inmiddels al 3 kinderwagens gehad maar de Stokke is onze favoriet. Het is een geweldig praktische en heerlijk luxe wagen die het goed doet op elk moment van de dag. We rijden ermee door het zand wanneer we een stuk door het bos lopen. Kunnen onbeperkt boodschappen inslaan door de grote, stevige boodschappenmand en hij doet het ook erg goed op feestjes door het stijlvolle design! 

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *