Indiase spliterwten soep met kurkuma en kokos

indiase spliterwten soep met kurkuma en kokos

Gele spliterwten soep met kurkuma en kokos

Heb je een keer een dag zin in iets heel anders? Dan is deze Indiase spliterwten soep een uitkomst! Met flink wat heerlijk geurende kruiden, zachte spliterwten, knapperige kokos en je ogen dicht, waan je je even in een heel andere wereld! Een wereld waar je geen bouillon nodig hebt om een recept op smaak te krijgen;) Ik heb even gestoeid met de specerijen, de eerste versie was een beetje flauw en ben er nu heel tevreden over. Mis je zelf wel de zoute smaak van bouillon? Dan kan je hem voor serveren nog op smaak brengen met wat Himalaya zout.

Recept gele spliterwten soep

Bereidingstijd 45 min
Portie voor 2 personen
Benodigdheden soeppan en koekenpan

Ingredienten gele spliterwten soep

200 gram gele spliterwten
800 ml water
2 teentjes knoflook
2 rode uien
2 theelepels kurkuma
snuf chilivlokken
snuf gemberpoeder
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, ahorn of maple)

topping
kokossnippers
4 eetlepels rozijnen
handje rauwe cashewnoten

Bereiding gele spliterwten soep

1. Verwarm wat olie in een grote pan en snij de ui en knoflook in kleine stukjes. Fruit deze met de kurkuma, chili en gember tot ze doorzichtig zijn.

2. Voeg de spliterwten toe en bak deze 1 minuutje mee. Giet daarna het water erbij. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Kook 35 minuten tot de spliterwten zacht zijn en ze uit elkaar vallen. Roer de siroop en het citroensap erdoor.

3. Rooster de kokossnippers tot ze mooi bruin zijn en bak daarna de cashewnoten en rozijnen kort mee.

4. Schep de gele spliterwten soep in twee bakjes en maak af met de kokos, rozijnen, cashewnoten en de chili vlokken.

ENJOY!

Ga jij binnenkort deze overheerlijke gele spliterwten soep proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK! Vind ik leuk! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en hoe jullie je eigen twist hebben gegeven aan dit receptje! 

indiase spliterwten soep met kurkuma en kokos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *