Kokos chia pudding met vanille

recept vegan kokos chia pudding

Kokos chia pudding met vers fruit

Dacht je dat je chiazaad alleen over je yoghurt of smoothie kon strooien? Think again! Van chia maak je binnen een handomdraai namelijk ook de lekkerste puddinkjes. Hoe? Door de zaadjes te mengen met wat sap, water of, in dit geval, kokosmelk. Ze nemen het vocht op waardoor het een soort kussentjes worden die aan elkaar plakken. Ideaal ontbijtje wanneer je snel op pad moet en een lekker tussendoortje om mee te nemen. Het enige nadeel? De pudding moet een paar uurtjes in de koelkast staan. Ach, geduld is een schone zaak en je hebt het er dubbel en dwars voor over wanneer je dit hebt geproefd!

Recept kokos chia pudding

Ingrediënten kokos chia pudding

120 ml kokosmelk
2 eetlepels chiazaad
1 eetlepel siroop (dadel, ahorn, agave, maple)
snufje vanille poeder

topping: pindakaas, vers fruit, siroop en kokosrasp

Bereiding kokos chia pudding

Meng alle ingrediënten door elkaar en zet drie uur in de koelkast. Versier daarna met vers fruit een flinke eetlepel pindakaas en wat extra kokos snippers.. that’s it! Serieus deze chia pudding is zó makkelijk!

Enjoy!

Ga jij binnenkort deze overheerlijke kokos chia pudding proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM FACEBOOK! Vind ik leuk! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en hoe jullie je eigen twist hebben gegeven aan dit receptje! 

recept vegan kokos chia pudding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *