Kurkuma masker

raw food vegan recepten kurkuma masker

Kurkuma masker

Ik ben sinds kort verslaafd aan kurkuma en gebruik het door daadwerkelijk alles! Smoothies, thee en salades. Niks gaat erin zonder dat het goudgeel gekleurd is door de turmeric wortel. De voordelen voor je gezondheid zijn eindeloos en dat zette me aan het denken. Als kurkuma echt zo goed voor je is en zulke sterke antibacteriële eigenschappen heeft. Waarom zou je het dan niet direct op je gezicht smeren?! Precies, een kurkuma masker! Na wat onderzoek kwam ik erachter dat het in Indonesië heel gewoon is om kurkuma als schoonheidsproduct te gebruiken. Het wordt daar veel gebruik in de traditionele Indonesische scrub die je huid laat stralen!

Voordelen kurkuma masker

In Indonesië geloven ze dus al in de lange lijst aan voordelen voor je huid. Net zo gek want dat zijn er flink wat!

Kurkuma is antibacterieel en dood dus bacteriën die op de huid liggen.
De antioxidanten in kurkuma voorkomen acne en andere oneffenheden
Kurkuma laat de huid weer stralen en geeft het een gezonde gloed.
Geelwortel zou helpen de huid weer op te lichten, bye bye donkere kringen en littekens
Turmeric maakt de huid weer soepel en zacht
Kurkuma zou op den duur fijne lijntjes minder zichtbaar maken.

Ingrediënten kurkuma masker

2 eetlepels biologische kurkuma poeder of 1 capsule kurkuma poeder (bijvoorbeeld deze van Royal Green)
1 eetlepel havermout of meel, je kan hiervoor boekweit meel, haver meel of kikkererwten meel gebruiken of
1 eetlepel gesmolten olie, ik gebruik zelf graag kokos olie, argan olie of amandel olie
2 eetlepels plantaardige melk
3 druppeltjes vers geperst citroen sap
snufje verse zwarte peper

Heb je een droge huid dan kan je de melk vervangen door 2 eetlepels olie. Je gebruikt dan alleen olie.

Heb je een gevoelige huid dan kan je een theelepel rauwe honing toevoegen en/of een klein beetje rozenwater.

Heb je een vette huid dan kan je de melk vervangen door twee eetlepels yoghurt en wat extra citroensap toevoegen. Drie druppeltjes worden dan een theelepel.

Bereiding kukurma masker

Doe alle ingrediënten in een bakje en meng alles door elkaar tot je een dikke pasta hebt. Voeg wat extra meel toe als het masker te nat is.

Doe een oud shirt aan of leg een handdoek over je schouders die vies mag worden. Kurkuma geeft vreselijke vlekken en het laatste dat je wil is dat je kleren vies worden. Dit krijg je er maar moeilijk weer uit!

Gebruik een watje, je handen of een oude, maar schone, make up kwast om het masker op je gezicht te smeren.

Laat het masker 20 minuten intrekken. Spring daarna onder de douche en spoel het af met lauw warm water. Smeer je huid in met een klein beetje olie en geniet van de prachtige glow!

Zwarte peper in een kurkuma masker

De denkt misschien; ‘zwarte peper? Waarom zou ik dat op mijn gezicht smeren?’ In eerste instantie voegde ik zwarte peper toe om de opname van kurkuma door de huid te verhogen. Wist je dat wanneer je verse zwarte peper toevoegt aan kurkuma de opname wordt verhoogd met zeker 1500%? Bizar he! Maar toen ik me inlas over het gebruik van zwarte peper en de voordelen kwam ik erachter dat zwarte peper geweldige antibacteriële eigenschappen heeft en daarnaast ook een goede antioxidant is. Verder stimuleert zwarte peper de doorbloeding. Door de antibacteriële eigenschappen is peper geweldig voor je huid wanneer je last hebt van puistjes of acne!

KIJK VOOR MEER INSPIRATIE OP MIJN INSTAGRAM & FACEBOOK OF VOLG ME OP SNAPCHAT ONDER BEAUTYBLENDS!

raw food vegan recepten kurkuma masker

Comments

  1. says

    Klinkt echt ontzettend fijn!
    Zo tof dit berichtje, dat je hier zo onderzoek naar doet en dat je dan achter zoveel interessants komt. Ik hou echt van dit soort blogberichtjes, leuk!
    Liefs

    • sannevanrooij says

      Haha koel he! Dit masker is echt mijn redder in nood! Vanochtend ook al opgehad, straks een grote presentatie en dan geeft kurkuma me altijd een healthy glow!!

  2. nanda says

    Heb je heel toevallig een tip…ik heb van de week verse geelwortel geschild/gebruikt en mijn vingers blijven bitter smaken
    hoevaak ik ze ook was :-(

    • Timo Brands says

      Ik gebruik altijd van die dunne handschoentjes.. het enige dat werkt! Anders blijven je handen inderdaad geel en raar smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *