Lekkerste vegan ontbijtje: zelfgemaakte rawnola met bessen

Lekkerste vegan ontbijtje: zelfgemaakte rawnola met bessen

Lekkerste vegan ontbijtje: zelfgemaakte rawnola met bessen

Met dit lekkere weer ruil ik mijn havermout in voor frisse, zomerse ontbijtjes. Mijn nieuwe verslaving? Deze zelfgemaakte rawnola met melk en blauwe bessen. De rawnola heb ik standaard in de koelkast staan en ben daarom binnen 1 minuut klaar met mijn ontbijtje. Ik gooi alles in een bak, strooi er flink kaneel overheen en happen maar! Geloof me, deze wil je een keer proberen.

Recept vegan ontbijtje

Bereidingstijd 15 minuten
Portie voor 2 personen
Benodigdheden keukenmachine

Ingrediënten vegan ontbijtje

Voor de rawnola
10 medjool dadels
100 gram havermout
100 gram kokosrasp
1 theelepel kaneel

Voor de rest van het ontbijtje
250 ml plantaardige melk
vers fruit
2 eetlepels chia zaden

Bereiding vegan ontbijtje

  1. Doe de ingrediënten voor de rawnola in de keukenmachine en mix tot alles aan elkaar plakt en je grote brokken overhoudt.
  2. Giet de melk in twee kommen en schep hier de rawnola bij, gevolgd door het verse fruit en chia zaden.
  3. Roer door elkaar en maak af met nog een beetje kaneel.

Heb je dit vegan ontbijtje al geprobeerd? Laat ons weten hoe hij is geworden, ik ben zo benieuwd! Schrijf een berichtje hier beneden of deel je foto op INSTAGRAM & FACEBOOK! en gebruik de hashtag #livingthegreenlife.

Comments

  1. says

    Wat ziet dat er heerlijk uit! Net als de açaibowl is ook rawnola nog een high-priority-to-try ding op mijn foodbucketlist 😉 Dus ik ga deze zeker een keer proberen!

    Als ik deze rawnola zijn naam eer wil aandoen geloof ik dat ik ongestoomde, ongewalste havermout nodig heb. Is dit recept ook gemaakt met ‘rauwe’ havermout, of met die gestoomde, gewalste/geplette havermout? Geen idee of dat überhaupt uitmaakt, maar ik dacht, there’s no harm in asking 😉

    Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *