Makkelijk en snel: pasta met vegan roomsaus

pasta met vegan roomsaus

Pasta met vegan roomsaus

Macaroni met kaas was vroeger mijn favoriete eten, het was simpel maar ik vond het zo lekker. Groente erbij? Nee bedankt het het liefste at ik ook nog eens witte penne. Als ik er zo op terugkijk verbaas ik me over hoe erg mijn smaak inmiddels is veranderd. Toch kan ik me voorstellen dat een lekkere roomsaus met pasta voor kinderen nog steeds een topcombinatie is. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een alternatief recept dat helemaal vegan en verantwoord is. Zo gezegd zo gedaan! Deze heerlijke penne met vegan kaas en romige soja saus was het antwoord. Perfect voor volwassenen maar ook een geweldig recept voor de kleintjes!

Recept pasta met vegan roomsaus

Bereidingstijd 15 minuten
Portie voor 2 personen
Benodigdheden diepe pan en oven

Ingrediënten pasta met vegan roomsaus

Halve biologische bloemkool
100 gram doperwten
250 gram volkoren penne
80 gram vegan kaas
100 ml soja cuisine
snuf nootmuskaat
snuf paprika poeder
snuf peper
snuf zout

Bereiding pasta met vegan roomsaus

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de bloemkool in kleine stronkjes, giet hier de olijfolie overheen, hussel en maak af met de paprikapoeder. Leg de stronkjes op de bakplaat en rooster in 10 minuten goudbruin.
  3. Kook de penne naar instructies op de verpakking. Giet het water af en roer hier de sojacuisine, stukjes cheddar kaas, nootmuskaat en doperwten doorheen.
  4. Maak af met de bloemkool.

Tip van de dag: deze pasta met vegan kaassaus is ook heel erg lekker met een eetlepel edelgistvlokken voor de extra kaas smaak.

Heb je deze pasta met vegan roomsaus al geprobeerd? Laat ons weten hoe hij is geworden, ik ben zo benieuwd! Schrijf een berichtje hier beneden of deel je foto op INSTAGRAM & FACEBOOK! en gebruik de hashtag #livingthegreenlife.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *