Makkelijk vegan weekmenu & foodhaul

makkelijk vegan weekmenu vegan foodhaul

Makkelijk vegan weekmenu & foodhaul

Het is zaterdag en wij hebben weer flink boodschappen ingeslagen! Tijd om eens even te delen wat wij deze week allemaal op het menu hebben staan, welke ingrediënten we daarvoor gaan gebruiken en hoeveel dit kost. Leuk om te weten is dat we de recepten hebben gebundeld. Je hoeft ze alleen nog maar uit te printen en op je koelkast te hangen! 

Vorige week bestelden we de vegan maaltijdbox van Ekomenu aan het einde van de week en eigenlijk beviel dit wel goed. Hoef je na een drukke week niet meer na te denken over de maaltijden ’s avonds. Dus ook deze week eten we op donderdag, vrijdag en zaterdag de recepten uit onze maaltijdbox. Van morgen t.m. woensdag moet ik dus even creatief zijn. Benieuwd wat het weekmenu is geworden? Komt ie!

Makkelijk vegan weekmenu

  • Zondag: spaghetti met romige pompoensaus
  • Maandag: makkelijke linzensoep met kikkererwten croutons
  • Dinsdag: couscous salade met granaatappel en munt
  • Woensdag: bulgur salade met aubergine en falafel 

>>>>DOWNLOAD HIER DE RECEPTEN<<<<

De vegan maaltijd box

 

makkelijk vegan weekmenu vegan foodhaul

 Wat hebben we deze week nodig

Omdat ik granen zoals couscous, rijst, quinoa en bulgur groot inkoop hoef ik deze vaak niet in mijn op mijn boodschappenlijstje te zetten. Je bent een keer wat geld kwijt maar kan er vervolgens wel weer 4 maanden tegenaan. Deze maanden zijn bijna voorbij want de couscous was op dus die heb ik in de supermarkt gehaald. Aankomende week hebben we ingrediënten nodig voor ontbijt en dus vier dagen avondeten. Ik maak ’s avonds vaak extra veel en doe de rest in bakjes voor lunch de volgende dag. Timo en ik lunchen met de ‘leftovers’ op kantoor en Liva eet op de crèche. Het grootste gedeelte van de boodschappen haal ik op de markt en de supermarkt. Bij ons in de buurt zit een Albert Heijn een Deen en de Lidl. Tussen deze wissel ik af. Als er aanbiedingen zijn bij andere supermarkten ga ik daar door de weeks nog even langs.

De boodschappenlijstjes

Omdat ik het een beetje een gedoe vond om elke keer de boodschappen uit te schrijven, ga ik het vanaf vandaag anders doen! Ik fotografeer gewoon de bonnetjes. Dan zien jullie wat ik heb uitgegeven, wat er in de aanbieding was en hoeveel ik van alles heb gehaald. Alleen de ingrediënten op de markt zal ik even op een rijtje zetten want helaas geven ze daar nog geen bonnetjes mee! We waren wat later op de dag gegaan en kregen veel producten (blauwe bessen, appels, mandarijnen) met flink wat korting! Aanrader wanneer je ’s middags in de stad bent!

makkelijk vegan weekmenu vegan foodhaul makkelijk vegan weekmenu vegan foodhaul

makkelijk vegan weekmenu vegan foodhaul

Deze week zijn we in totaal  €84,39 euro kwijt aan boodschappen. We betalen voor de maaltijdbox van Ekoplaza €39 euro en €49,39 voor de rest, hier eten we met 3 personen een hele week van. Liva is inmiddels 2,5 en eet met ons mee. We waren deze week wat goedkoper uit omdat ik alle basis ingrediënten al ik huis heb (bulgur, pasta, kruiden etc). Ik geloof echt dat je, mits je geen dure vegan vervangers in huis haalt en een beetje let op de aanbiedingen, je voor ongeveer dan €15 per dag kan eten en wij zijn dan met z’n drieën. Dat is best te doen toch?! Hoop dat dit het vooroordeel dat vegan eten te duur is een beetje wegneemt!

Wat zit er bij jullie in het boodschappenwagentje? En hoeveel zijn jullie kwijt aan boodschappen in een week? Ben heel benieuwd!

LIEFS! X!

Ga jij binnenkort een recept van het makkelijk vegan weekmenu proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK! Vind ik leuk! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en welke favoriet is! Oh en heb je foto’s van jouw vegan foodhaul?! DEEL ze:)!! 

 

makkelijk vegan weekmenu vegan foodhaul

Comments

  1. says

    Heel handig weer! Ik ben in eerste instantie gewoon is begonnen met alles vervangen, dus bv. soja yoghurt. Dat is natuurlijk niet heel budgetproof. Dus langzaamaan wil ik het steeds goedkoper maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *