Makkelijk zelf ijs maken

raw food vegan recipes ijs maken

IJs maken was nog nooit zo makkelijk!

Vanochtend was mijn ontbijtje dit heerlijke bakje bessen ijs. Want ijs maken is, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, echt super simpel. Vegan ijs wordt ook wel een soft serve of nice cream genoemd omdat het ijs, met dit recept, niet echt hard blijft. Het is meer een combinatie tussen een smoothiebowl en een bakje ijs. Anyways, hoe je het ook wilt noemen, het smaakt geweldig en ziet er flink leuk uit als je het mij vraagt. In de zomer eet ik niet anders dan grote bakken ijs ’s ochtends. Want serieus, je dag kan toch niet meer stuk als je ontbijt met ijs?! In de winter eet ik liever een bakje warme havermout. Maar vandaag was dus een uitzondering! We vliegen over 2,5 week naar Bali dus ik ben de vriezer alvast een beetje leeg aan het maken. Er lagen zo enorm veel rijpe bananen in dat ik vanochtend de verwarming hoog heb gezet en mezelf heb getrakteerd op een grote bak bessenijs! Wil je zelf ook ijs maken als toetje of ook een keer als ontbijt? Dan ga je blij worden van dit recept!

Bosbessen ijs maken

Ingrediënten zelf bosbessen ijs maken

voor 1 grote kom of 2 kleine porties

2 rijpe, bevroren bananen
handjevol blauwe bessen
scheutje plantaardige melk
1 eetlepel maqui poeder of acai poeder (voor de kleur)
1 eetlepel chiazaad
1 theelepel kokosbloesem suiker

Bereiding bosbessen ijs

Doe de bananen, samen met de plantaardige melk in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een zacht ijs overhoudt. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en mix nogmaals 2 minuten. -Heb je geen maqui poeder in huis? Geen probleem! Dit is vooral voor de kleur-. Schep je ijs in een grote kom en versier met je favoriete fruit, kokos, moerbeien en andere lekkere toppings.

raw food vegan recipes ijs maken

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *