Oosterse soep met paksoi

Oosterse soep met paksoi

Oosterse soep met paksoi

Wist je dat paksoi een koolsoort is en oorspronkelijk uit Azië komt? De witte stelen zijn heerlijk fris en knapperig en de donkergroene bladeren enigszins pittig. Met deze veelzijdige groente kun je verschillende kanten op, maar paksoi komt het best tot zijn recht als je deze kort gaart. Zo blijven de stronkjes lekker crunchy. Het groene blad voeg je meestal pas helemaal aan het eind van de bereiding toe.

Ingrediënten Oosterse soep met paksoi

0,5 st Paksoi
125 g Kastanjechampignons
1 st Ui
1 st Puntpaprika
65 g Tauge
100 g Noodles
1 st Groentebouillontablet
50 g Pinda’s
1 el Bakolie
1 el Sojasaus
Zout en peper naar smaak

Bereiding Oosterse soep met paksoi

1. Pel de ui en snijd in dunne partjes, snijd de rode peper in fijne ringetjes. Maak de paksoi schoon en snijd deze in kleine reepjes. Scheid hierbij het witte en het groene gedeelte van de paksoi en zet opzij. Maak de paprika schoon en ontdoe deze van de zaadlijst. Snijd vervolgens in reepjes. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Breng water aan de kook voor de soep.

2. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en rode peper 2 minuten. Voeg daarna de kastanjechampignons, paprika en het wit van de paksoi toe en roerbak deze voor 2 minuten mee. Blus af met het water en voeg sojasaus en bouillontablet toe. Laat afgedekt zachtjes koken.

4. Kook de noodles de laatste 5 minuten mee. Doe er vlak voor het serveren het bladgroen van de paksoi bij.

5. Hak de pinda’s klein en garneer hier samen met de taugé de soep mee.

Tip! Ook erg lekker met citroengras. Pel het taaie buitenste schutblad van de citroengras stengel, kneus de stengel en leg er een knoop. Laat rustig meekoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *