Overnight oats recept

raw food vegan recepten overnight oats receptOvernight oats

Overnight oats is een van de makkelijkste ontbijtjes die ik ken. Het is zelfs zo simpel dat ik het eindelijk geen recept mag noemen. Je mengt wat van je favoriete granen, superfoods en fruit bij elkaar in een bakje en laat dit een nachtje staan in plantaardige melk. De volgende ochtend heb je een heerlijk voedzaam ontbijtje in je koelkast staan zonder dat je er iets voor hebt hoeven doen. Perfect wanneer je een dag echt vroeg moet beginnen of wanneer je wat langer in je bed wil liggen! 

Waarom overnight?

Om noten, granen en zaden zit naast een laagje fytinezuur ook een beschermend enzymen laagje. Dit laatste beschermt het graan en zaad en zorgt, bij noten, dat ze niet spontaan ontkiemen. Wanneer je noten, granen of zaden in water legt, week je zowel de enzymen laag als het fytinezuur laagje eraf. Ideaal want voor veel mensen is het enzymenlaagje lastig te verteren, je kan er dan ook buikpijn of een opgeblazen gevoel van krijgen. Fytinezuur belemmert vooral de opname van zink, ijzer, magnesium en calcium in je lichaam. Week dus voor het gebruik in rauwe gerechten, zoals bij dit overnight oats recept, alle ingrediënten minstens vier uur.

Overnight oats recept

Ingredienten overnight oats

5 eetlepels glutenvrije havermout
3 eetlepels boekweit korrels
2 grote eetlepels chiazaad
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1 theelepel kaneel
1 theelepel koekkruiden
125 ml ongezoete plantaardige melk

Bereiding overnight oats

Pak een grote schaal en doe hier alle ingrediënten, behalve de plantaardige melk, in. Hussel met een vork alles door elkaar en schep ze daarna in een weckpot of ander potje dat je kan afsluiten. Giet de melk erbij en roer de ingrediënten nog een keer goed. Zet de overnight oats zeker vier uur in de koelkast maar bij voorkeur een nachtje. De volgende ochtend schep je het in een bakje, strooi je er nog wat kaneel en vers fruit bij en geniet!

KIJK VOOR MEER HAVERMOUT INSPIRATIE OP MIJN INSTAGRAM & FACEBOOK OF VOLG ME OP SNAPCHAT ONDER BEAUTYBLENDS!

-Timoraw food vegan recepten overnight oats recept

Comments

  1. says

    Zo dit is een goed gevuld recept, ook wel handig dat het zo makkelijk is. Alles bij elkaar in een schaal en klaar ben je! Ziet er weer heel goed uit!

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *