Pompoen curry met kikkererwten

raw food vegan recepten pompoen curry

Pompoen curry met kikkererwten

Curry kan je op heel veel verschillende manieren en met heel veel verschillende ingrediënten maken. In het begin hield ik me vast aan één recept, bang om iets fout te doen en met een pan mislukte curry te zitten. Maar inmiddels ben ik een curry meester geworden! Variëren is key, probeer eens nieuwe groenten, voeg quinoa toe of juist andere peulvruchten. Geloof me de basis van dit recept is heerlijk, de smaak van de curry is super dus je kan je uitleven, mislukken zal het nooit!  

raw food vegan recepten pompoen curry

Recept pompoen curry

Ingrediënten pompoen curry

2 eetlepels kokosolie
2 grote rode uien (ander soort ui kan natuurlijk ook)
4 teentjes verse knoflook
4 grote tomaten
1 blik kikkererwten van 400 gram
2 grote handen spinazie
200 gram pompoen (ik gebruikte een fles pompoen)
1,5 eetlepel kurkuma poeder
1 grote eetlepel curry pasta
1 klein kopje bouillon
100 gram groene erwten
400 ml (1 blikje kokosmelk)

Bereiding pompoencurry

Verwarm je oven voor op 200 graden. Maak de pompoen schoon en snij deze in kleine stukken. Strooi hier wat kaneel overheen en leg de pompoen op de bakplaat. Schuif deze in de oven en bak de pompoen in 20 minuten zacht.

Snij de twee grote uien en de verse knoflook in kleine stukjes. Verwarm vervolgens de kokosolie in een grote pan.

Wanneer deze is gesmolten doe je de uien in de pan en bak je deze vijf minuutjes tot ze doorzichtig zijn geworden van kleur. Doe hier de knoflook bij en bak nog twee minuten langer.

Strooi de kurkuma over de ui en knoflook en schep de curry pasta erbij. Roer dit allemaal goed door. Gemengd? Mooi dan is het tijd voor de bouillon.

Giet de bouillon in de pan en laat deze op laag vuur tien minuten staan. Snij ondertussen de tomaten in kleine stukjes. Doe deze samen met de kokosmelk, groene erwten en de pompoen in de pan.

Laat de curry op middelhoog vuur nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Roer de verse spinazie erdoor en enjoy!

KIJK VOOR MEER INSPIRATIE OP MIJN INSTAGRAM FACEBOOK OF VOLG ME OP SNAPCHAT ONDER BEAUTYBLENDS!

-Timo

raw food vegan recepten pompoen curry

Comments

  1. says

    Ik ben niet zo goed in het maken van curry’s maar deze ziet er wel goed uit en ik houd van pompoen dus toch maar eens aan de slag met een ditrecept!

Trackbacks

  1. […] Ik vind het heerlijk, wanneer het koud wordt buiten, om ’s middags warm te eten. Een stoofpotje maken of opwarmen is dan ideaal! Maak gewoon 2x zoveel avond eten en schep dat wat je overhebt in een bakje voor de volgende dag. Verwarm je stoofpotje op werk of thuis, eet met wat salade of een stuk brood en geniet van je super-de-luxe lunch! Je kan hiermee eindeloos variëren wat dacht je bijvoorbeeld van deze 15 minuten zoete aardappel curry of een stoofpotje met pompoen? […]

  2. […] Ik vind het heerlijk, wanneer het koud wordt buiten, om ’s middags warm te eten. Een stoofpotje maken of opwarmen is dan ideaal! Maak gewoon 2x zoveel avond eten en schep dat wat je overhebt in een bakje voor de volgende dag. Verwarm je stoofpotje op werk of thuis, eet met wat salade of een stuk brood en geniet van je super-de-luxe lunch! Je kan hiermee eindeloos variëren wat dacht je bijvoorbeeld van deze 15 minuten zoete aardappel curry of een stoofpotje met pompoen? […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *