Cacao smoothie

raw food vegan recipes chocolade

Cacao smoothie

Zondag ochtend vraagt om een speciaal ontbijtje en dat is ook vandaag weer gelukt! Wij hebben vanochtend namelijk ontbeten met een geweldig lekkere double chocolade smoothie en jullie kunnen zien.. dat was niet mis! Voor Liva hebben we een grote fles gevuld en Timo en ik hadden allebei een een grote mason jar, tot de nok vol! Binnen vijf minuten hadden we alle drie onze smoothie op want my oh my, deze chocolade smoothie is echt het einde! Je kijkt en denkt, dat kan niet gezond zijn. Gelukkig is het tegengestelde waar. Deze chocolade smoothie is echt geweldig goed voor je. Er zitten namelijk flink wat geheime, gezonde ingrediënten in deze feestelijke beker! Om te beginnen met raw cacao maar wat je niet ziet is dat er ook nog quinoa vlokken, lijnzaad een beetje chiazaad en hennep zaden inzitten. Dit maakt deze smoothie een perfecte start van je dag maar ook een geweldige eiwit bommentje. Dus wanneer je hebt gesport is dit een hele fijne smoothie om daarna te drinken.

Rauwe cacao smoothie

Ingrediënten rauwe cacao smoothie

dit recept is voor 1 goed gevulde mason jar

1 rijpe banaan (met veel bruine spikkeltjes)
50 ml plantaardige melk, ik vind amandelmelk heel lekker hierbij
5 zachte dadels
2 eetlepels kokosrasp
1 eetlepel rauwe cacao poeder
1 eetlepel quinoa vlokken
1 theelepel gebroken hennep zaad
1 theelepel chia zaadjes
1 theelepel gebroken lijnzaad

Bereiding rauwe cacao smoothie

Doe de banaan samen met de plantaardige melk en de dadels in je blender en mix tot je een zachte smoothie hebt. Voeg hier vervolgens de kokosrasp, rauwe cacao, quinoa vlokken, hennepzaden, chia zaden en gebroken lijnzaad bij en blend nog zo’n dertig seconden. Wanneer je het een te dikke smoothie vindt, voeg dan nog wat extra plantaardige melk toe. Versier met wat extra rauwe cacao of, zoals je of de foto ziet, met chocolade popcorn! Het recept voor de chocolade popcorn heb ik vorige week online gezet en vind je hier!

XX!

raw food vegan recipes chocolade

Comments

 1. Lindsay says

  Mmm… ziet er heerlijk uit! Eventjes vlug een vraagje, door wat zou je de dadels kunnen vervangen? Lieve groetjes

  • sannevanrooij says

   Hoi Lindsay! Dank dank, hij is ook echt heel lekker! Je hoeft de dadels niet te vervangen met wat anders. Wil je dit toch dan zou je gedroogd fruit kunnen proberen (rozijnen, abrikozen) of een schepje notenpasta. Beide maken de smoothie iets dikker:)

   XX!

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *