Recept voor de lekkerste vegan quiche

Vegan quiche vegan pasen vegan recepten

Recept voor de lekkerste vegan quiche

Het is bijna Pasen! Dat betekent dat we met zijn allen ontzettend veel maar vooral ontzettend lekker gaan eten! Ik heb er zin in maar kan me ook voorstellen dat de Paasdagen een uitdaging lijken wanneer je plantaardig eet. Want welk recept kan je je familie voorschotelen zonder dat ze doorhebben dat het vegan is? Lang hoefde ik hier niet over na te denken, het antwoord is natuurlijk een quiche! 

Een vegan quiche is zo gemaakt en door de mix van groente, tofu en kaas, zal hij zelfs de moeilijke eters blij maken! De ingrediënten voor de vulling waren zo gevonden (hier kan je trouwens gewoon mee afwisselen. Geen bimi in huis, gebruik dan broccoli en in plaats van champignons zijn stukjes paprika ook erg lekker.

Voor de korst gebruik ik natuurlijk het vegan bladerdeeg van Tante Fanny. Jullie hebben dit merk vaker voorbij zien komen, ik kan er niks aan doen, ben gewoon groot fan! Ik heb inmiddels verschillende andere soorten bladerdeeg geprobeerd maar geen een is zo lekker dik en knapperig als deze! Aanrader dus!

Vegan quiche vegan pasen vegan recepten

Recept vegan quiche

Bereidingstijd 10 minuten
Baktijd 45 minuten
Portie voor 4 personen
Benodigdheden oven, keukenmachine

Ingredienten vegan quiche

1 rol vers, vegan bladerdeeg, ik gebruike deze van Tante Fanny *
400 gram tofu
8 stronkjes bimi
150 gram champignons
250 gram spinazie
6 zongedroogde tomaten (in kleine stukjes gesneden)
2 uien
2 teentjes knoflook
50 gram vegan kaas
sap van 1 citroen
4 el edelgist vlokken
2 el mosterd
1 el appelcider azijn
flinke snuf peper
snuf zout

* Ook het verse quiche- en taartdeeg van Tante Fanny is vegan!

Bereiding vegan quiche

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden, haal je quiche deeg uit de vriezer en vet je bakblik in met kokosolie.
  2. Haal de tofu uit de verpakking en laat het vocht weglopen, knijp de tofu goed uit en doe deze in je keukenmachine. Voeg hier de appelciderazijn, mosterd, kaas, edelgistvlokken, citroensap, peper en zout bij. Zet de keukenmachine aan en mix tot je een glad beslag overhoudt. Blijft de tofumix wat brokkeling, voeg dan wat extra citroensap toe.
  3. Snij de ui, de knoflook en de champignons en in kleine stukjes. Verwarm wat kokosolie in een pan en fruit de ui en de knoflook ongeveer vijf minuten. Voeg vervolgens de champignons, zongedroogde tomaten en spinazie toe. Bak samen nog 3 minuten. Giet het vocht van de spinazie en de champignons weg en roer de ingrediënten door de tofu mix.
  4. Bekleed je bakblik met het vegan bladerdeeg.
  5. Schep de vulling in de bakvorm en strijk glad met een spatel. Leg hier de stronkjes bimi op en druk zacht aan.
  6. Zet de vegan quiche in de voorverwarmde oven en laat hem ongeveer 45 minuten staan (hou hem goed in de gaten want elke oven is anders..)
  7. Laat hem goed afkoelen, snij in stukken en geniet!

Ben je van plan deze een keer ’s avonds te maken? Serveer hem dan met een rijk gevulde sla zoals deze heerlijke quinoa salade en ben je benieuwd waarom ik altijd een beetje overboard ga met de edelgistvlokken? Lees het snel in deze blog:)

Tips

*Eet je de quiche niet meteen op, bewaar hem dan in de koelkast. Hij blijft zeker vier dagen goed.

**Wil je wat variëren? Gebruik dan eens andere groente in deze quiche!

Comments

  1. Fleur says

    Dit recept klinkt heerlijk! Ik mis alleen de hoeveelheid appelciderazijn, en wanneer gaan de gedroogde tomaatjes erbij? Alvast bedankt!

  2. J hellemans says

    Ik probeer in te schrijven op de nieuwsbrief, maar als ik mijn email tracht in te vullen, kom ik terecht op de site van blendtec. Kan ik mij via dit contactveld alsnog aanmelden voor de nieuwsbrief?

Trackbacks

  1. […] Quiche is echt zo’n paasbrunch-gerecht. Ideaal ook om van tevoren te maken en je kunt hem helemaal volstoppen met lekkere groenten. Maar een quiche kun je heel gemakkelijk veganizen. 1 van de manieren is de vulling te maken met tofu! Dit recept van Sanne (Living the green life) is geweldig lekker: check hem hier! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *