Recept voor een overheerlijke vegan enchilada

 

recept vegan enchilada

Recept voor een overheerlijke vegan enchilada

Ik ben echt enorme fan van Mexicaans eten. Zet mij midden in Italië, tussen de heerlijke pasta’s en ik zal stiekem toch aan het kijken zijn naar een Mexicaans tentje. Ik ben gek op de kruiden, de combinatie van pittige bonen met zure guacamole en het feit dat je alles kan eten uit een warme burrito of knapperige taco. Vandaag dus een heerlijke vegan variant op de bekende enchilada’s!

Recept vegan enchilada

Bereidingstijd 5 minuten
Baktijd 20 minuten
Portie voor 2 personen
Benodigdheden oven

Ingrediënten vegan enchilada

4 grote tomaten
1 teentje knoflook
1 ui
2 stengels bleekselderij
150 gr paprika
4 tortilla wraps
400 gr kidneybonen
Flinke hand tortillachips
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel gemberpoeder
snuf peper
snuf zout
1 eetlepel Mexicaanse kruiden

Bereiding Enchilada Mexicana

Verwarm de bakolie in een grote pan en snij de knoflook en ui in kleine stukjes. Fruit deze, samen met de gember, 5 minuten.

Snij de tomaten, paprika en bleekselderij fijn en bak deze mee met de ui en knoflook. Roer de Mexicaanse kruiden erdoor, giet de kidneybonen af en voeg deze toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de wraps naar instructie op het pak. Schep de warme groentemix in de wraps en serveer met tortillachips

Tip: Deze Enchilada’s zijn heerlijk met gesmolten vegan kaas.

Heb je deze overheerlijke vegan enchilada geprobeerd? Laat ons weten hoe hij is geworden, ik ben zo benieuwd! Schrijf een berichtje hier beneden of deel je foto op INSTAGRAM & FACEBOOK! en gebruik de hashtag #livingthegreenlife.

recept vegan enchilada

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *