Recept voor mijn favoriete vegan chia pudding

vegan chia pudding recept chia pudding

Recept voor mijn favoriete vegan chia pudding

De lekkerste receptjes zijn vaak ook het makkelijkst. Geen poespas en ze mislukken nooit, ideaal! Vandaag heb ik er weer een die in het rijtje ‘we eten deze vanaf nu elke dag’ past, de vegan chia pudding. Ik heb er inmiddels al flink wat geprobeerd maar deze is by far mijn favoriet. De combi cashew melk en vanille is heerlijk en dan ook nog eens lekker fris door de sinaasappel rasp! Proberen waard dus:)

Recept vegan chia pudding

Bereidingstijd 10 minuten
Tijd in koelkast 2 uur
Portie voor 2 personen
Benodigdheden weckpot

Ingrediënten vegan chia pudding

240 ml cashew melk
3 eetlepels chia zaadjes
rasp van 1/2 sinaasappel
2 el kokosrasp
snuf vanille
Topping: warme jam, siroop, vers fruit, extra kokos, nootjes, pitten of zaden. 

Bereiding vegan chia pudding

  1. Meng in een een weckpot de melk, kokosrasp, sinaasappelrasp en vanille. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra vanille.
  2. Roer de chia zaadjes door de melk en zet de weckpot in de koelkast.
  3. Laat zeker twee uur staan zodat de zaadjes alle melk kunnen opnemen en er een pudding ontstaat. Roer tussendoor even zodat er een klonten in de pudding zitten.
  4. Giet de chia pudding in twee bakjes en versier met je favoriete toppings. Voor deze variant heb ik deze heerlijke vegan jam gebruikt en vers fruit.

Tips

*Eet je de pudding niet meteen op, bewaar hem dan in de koelkast. Hij blijft zeker twee dagen goed.

**Kan je geen cashewmelk vinden? Dan is kokosmelk het beste alternatief. Ik heb dit receptje ook met amandelmelk en rijstemelk geprobeerd maar de smaak was geen succes.

***Geen sinaasappel in huis? Citroenrasp is ook heerlijk en net even wat frisser. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *