Recept voor overheerlijke vegan saté van tempeh

vegan sate van tempeh

Recept voor overheerlijke vegan saté van tempeh

Gister zat ik weer eens door mijn foto’s te scrollen en kwam helemaal onderaan ik deze vegan saté  tegen. Tot mijn grote verbazing had ik dit heerlijke recept nog niet gedeeld! Waarom niet? Ik heb echt geen idee want deze tempeh saté  is echt een van de beste receptjes van afgelopen maand. Een beetje vertraging dus maar dan nu eindelijk de blog. Deze wil je proberen, hij is echt het einde! 

Recept tempeh saté

Bereidingstijd 10 minuten
Marineer tijd 30 minuten
Portie voor 2 personen
Benodigdheden koekenpan

Ingrediënten vegan saté van tempeh

250 gram tempeh
sap van halve citroen
3 el sojasaus
1 el ketjap manis
snuf chilipoeder
1 el kurkuma
rijst voor 2 personen
bakje vegan satesaus (deze zijn vegan)
4 el gebakken uitjes
salade of roerbakgroente voor erbij

Bereiding vegan saté van tempeh

1. Snij de tempeh in blokjes van 1cm bij 1 cm
2. Doe de het sap van de halve citroen samen met de tamarisaus, ketjap manis, chilipoeder en kurkuma in een bakje en mix door elkaar.
3. Leg de blokjes tempeh in de marinade en laat zeker 30 minuten staan zodat de smaken opgenomen kunnen worden.
4. Bereid de rijst naar instructies op het pak
5. Verwarm wat olie in een grote koekenpan en rijg de tempeh blokjes aan sateprikkers. Leg deze in de koekenpan en bak tot ze goudbruin en knapperig zijn. Je zal wat marinade overhebben, deze kan je over de blokjes gieten tijdens het bakken voor een sterkere smaak.
6. Verwarm de satesaus en giet deze over de vegan sate, maak af met wat gebakken uitjes en chilisaus.
7. Serveer met rijst en groente naar keuze. ENJOY!

Tip: voor een glutenvrije variant gebruik je tamari ipv sojasaus

Heb je deze overheerlijke vegan saté al geprobeerd? Laat ons weten hoe hij is geworden, ik ben zo benieuwd! Schrijf een berichtje hier beneden of deel je foto op INSTAGRAM & FACEBOOK! en gebruik de hashtag #livingthegreenlife.

vegan sate van tempeh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *