Receptje voor een simpele vegan harissa

vegan harissa recept harissa

Receptje voor een simpele vegan harissa

Harissa is heerlijk! Ik haal minstens een keer in de week een grote bak op de markt en gebruik het daarna echt door ALLES. Je kan er bijvoorbeeld veggieburgers mee maken, hij is super door een tomatenstoof maar ook lekker op een boterham met wat plakjes komkommer en een handje rucola.

Vorige week was ik op een event waar Claudia van Vuur en Vlam de catering deed en speciaal voor die avond een vegan harissa had gemaakt. Ze vertelde dat het zelf maken niet zo spannend is en je geen moeilijke ingrediënten nodig hebt. Zo gezegd zo gedaan, dit weekend heb ik zelf een poging gedaan en ik moet zeggen, deze vegan harissa is echt heel goed gelukt. Zelf een keer proberen? Zeker doen!

Recept vegan harissa

Bereidingstijd 5 minuten
Baktijd 30 minuten
Portie voor 1 grote bak
Benodigdheden oven en keukenmachine

Ingrediënten vegan harissa

2 grote rode paprika’s
150 gram amandelen of walnoten
1 teentje knoflook
sap van een halve citroen
3 eetlepels olijfolie
snuf komijn
snuf koriander
snuf zeezout
snuf zwarte peper
snuf gedroogde chili vlokken
snuf karwijzaad

Topping granaatappel pitjes, verse koriander en sesamzaadjes

Bereiding vegan harissa

  1. Verwarm je oven op voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de paprika’s en snij deze in vieren, verwijder de pitjes en leg op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en zet een half uur in de oven tot ze mooi bruin zijn en het vel rimpelig is.
  3. Verwijder het velletje en doe de paprika’s in je keukenmachine met de noten, mix 15 seconden en voeg daarna de rest van de ingrediënten erbij.
  4. Schep in een bakje en versier met verse koriander, granaatappel pitjes en wat sesamzaadjes
  5. Deze dip is heerlijk bij een salade, met rauwe groente, op een broodje of natuurlijk ook gewoon los.
  6. ENJOY!

Ga jij binnenkort deze overheerlijke vegan harissa proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK! Vind ik leuk! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en hoe jullie je eigen twist hebben gegeven aan dit receptje! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *