Robuust Antwerpen de zero waste shop

robuust antwerpen

Robuust Antwerpen

Twee weekjes geleden waren we gezellig met z’n drietjes in Antwerpen. Vroeger betekende dit voor mij vooral opzoek naar nieuwe kleren maar sinds ik met mijn blog ben begonnen gebruik ik dit soort weekendjes weg als inspiratiebron. Opzoek naar leuke, nieuwe hotspots, vegan recepten en interessante concepten/start-ups op het gebied van gezond leven. Ik heb zeker 5 geweldige eettentjes getest voor jullie (reviews komen snel online) dus voor de mensen die binnenkort naar Antwerpen gaan, hou mijn blog in de gaten!

Zero waste shop

Toch was ik, van alles dat ik heb gezien, het meest onder de indruk van Robuust, de verpakkingsvrije winkel (of the zero waste shop) in Antwerpen. Robuust Antwerpen de zero waste shop wil door middel van het weglaten van een verpakking vervuiling tegengaan, CO2 uitstoot verminderen, de afvalberg verkleinen, voedseloverschotten tegengaan en daarbij ook nog eens de lokale economie stimuleren. Je begrijpt, dit moest ik dus zelf meemaken! Robuust is een klein winkeltje in een zijstraat van de grote markt. Buiten staat (biologische) groente en fruit uitgestald allemaal afkomstig van boeren net buiten Antwerpen. Ik heb wat appeltjes en blauwe bessen meegenomen, ze waren heerlijk! Eenmaal binnen kijk je je ogen uit. Overal hangen zakken en staan potten, bekers en flessen op je te wachten met daarin de lekkerste dingen. Van quinoa tot gierst van afwasmiddel tot deo. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het en heb je zelf geen tupperware doosjes of tas mee.. geen probleem! Je kan er meteen een mooie mason jar op de kop tikken, natuurlijk gevuld met wat lekkere noten of homemade muesli! Savina (oprichtster) staat zelf in de winkel en vertelde enthousiast over de winkel. Ze heeft ruim 2 jaar geleden Robuust opgezet en sindsdien een groot klantenbestand opgebouwd. Beetje bij beetje probeert ze mensen te inspireren (op een ongedwongen manier) en te stimuleren boodschappen te doen gebruikmakend van een eigen bak, jar of doos. Dit lukt haar goed want Robuust heeft internationale aandacht gekregen, dit liet ze ons trots zien want er hangen wat leuke interviews aan de muur.
Omdat ik niet helemaal voorbereid die kant op ging heb ik net zoveel mee kunnen nemen als ik wilde dus snel maar een keer terug, want ik heb zo’n vermoeden dat dit mijn nieuwe favoriet is geworden in Antwerpen!

robuust antwerpen

robuust antwerpenrobuust antwerpen

robuust antwerpen

robuust antwerpen

robuust antwerpen

robuust antwerpen

robuust antwerpen

robuust antwerpenrobuust antwerpen

robuust antwerpen

robuust antwerpen

robuust antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *