Salade met linzen en geroosterde pompoen

raw food vegan recepten salade met linzen

Salade met linzen en geroosterde pompoen

Nu de dagen korter worden krijg ik steeds meer zin in comfort food, makkelijke, voedzame gerechten die zo gemaakt zijn. Een voorbeeld hiervan is deze salade met linzen en geroosterde pompoen. Een heerlijke no-brainer die niet kan mislukken. Perfect wanneer je geen zin hebt om je uit te sloven maar wel goed en gezond wil eten. Teveel gemaakt? Bewaar het dan in een bakje en neem het de volgende dag mee als lunch. Hij is de dag erna bijna nog lekkerder! 

Recept salade met linzen

Voor 2 personen

Ingrediënten salade met linzen

een halve flespompoen
2 kopjes linzen geweekt en gekookt
2 kleine bietjes
1 rode paprika
2 rode uien
handvol verse spinazie
2 teentjes knoflook
klein handje hazelnoten
1 eetlepel kokosolie
1 theelepel ras el hanout
1 theelepel kaneel

voor de dressing

2 eetlepels siroop (rijst, agave of dadel)
2 eetlepels mosterd
sap van een halve citroen
4 eetlepels koudgeperste olijfolie

Bereiding salade met linzen

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.

Snij de bietjes, rode ui, paprika, knoflook en fles pompoen in kleine stukjes en doe deze bij elkaar in een grote schaal. Smelt de kokosolie in een pannetje. Wanneer deze vloeibaar is giet je deze over de groenten gevolgd door de ras el hanout en kaneel. Hussel goed door elkaar.

Schep de groenten op de bakplaat en schuif deze in de voorverwarmde oven. Rooster alles in ongeveer 25 minuten (de ene oven gaat wat harder dan de ander) goudbruin.

In de tussentijd kook je de linzen in 25 minuten gaar.

Doe deze in een grote schaal samen met de geroosterde groenten, de spinazie en de hazelnoten.

Maak in een bakje de dressing klaar door alle ingrediënten door elkaar te roeren.

Giet de dressing over je salade, verdeel deze over twee borden en geniet!

KIJK VOOR MEER INSPIRATIE OP INSTAGRAM & FACEBOOK OF VOLG ONS OP SNAPCHAT ONDER BEAUTYBLENDS!

raw food vegan recepten salade met linzen

Trackbacks

  1. […] Een salade is zo gemaakt en daarom een aanrader als lunch, zorg wel dat je een speciaal salade bakje hebt waarin je mee kan nemen. Wil je je lunch namelijk langer bewaren dan is het een idee om de dressing apart te bewaren, gooi je hem er meteen overheen dan worden je groenten zacht en zal het er niet lekkerder van gaan ruiken;). Heb je nog wat (gegrilde) groenten over van de vorige dag? Mix deze dan met sla en granen, meer heb je niet nodig want simpel kan zo lekker zijn! Opzoek naar inspiratie? Probeer dan eens deze salade met linzen en geroosterde pompoen. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *