Smashed potatoes met tofu spelt burger en bloemkool

Smashed potatoes met tofu spelt burger en bloemkool

Smashed potatoes met tofu spelt burger en bloemkool 

Smashed potatoes is een van de makkelijkste maar tegelijkertijd ook lekkerste gerechtjes. Heerlijk met flink wat peper en zout en dan krokant geroosterd in de oven. Ik zou het elke dag kunnen eten! Natuurlijk wisselen we dan wel af met groente en peulvruchten. Vandaag dus een voorbeeld van hoe je deze smashed potatoes kan serveren.

Recept smashed potatoes

Ingrediënten smashed potatoes

2 st Tofu Speltburger
500 g Aardappels Frieslander
250 g Cherry tomaatjes
0,5 st Bloemkool
2 st Knoflookteen
2 el Olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak

Bereiding smashed potatoes

1. Verwarm je oven voor op 200°C  en bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Kook de aardappels in 10 minuten zacht. Prak deze met een vork tot ze kruimelig zijn en verdeel deze over de bakplaat. Bestrooi met flink peper en zout en een scheut olijfolie.

3. Was en snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg deze bij de aardappels op de bakplaat. Bestrooi met wat paprikapoeder.

4. Pers de knoflook uit en verdeel deze over de bakplaat.

4. Rooster de aardappels en bloemkool in 15 minuten goudbruin en knapperig.

5. Haal de tofu speltburgers uit de verpakking en bak deze 5 minuten op laag vuur.

6. Leg alle ingrediënten op een bord en maak af met de cherry tomaatjes.

Tip: dit gerecht is ook erg lekker met andere groente, vervang de bloemkool dus een keer door courgette of aubergine.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *