Tofu stir fry met broccoli en puntpaprika

vegan tofu stir fry vegan wokgerecht

Tofu stir fry met broccoli en puntpaprika

Vorige week schreef ik deze blog hier vertelde ik hoe je tofu knapperig kan krijgen. Sindsdien heb ik hem al 3x gemaakt. De blokjes zijn zo lekker en multi inzetbaar. We hebben ze gegeten door salades en door deze tofu stir fry. Een makkelijk receptje dat het goed doet op een drukke door de weekse dag:)

Recept tofu stir fry

Bereidingstijd 10 minuten
Baktijd 25 minuten
Portie voor 2 personen
Benodigdheden oven, keukenmachine

Ingrediënten tofu stir fry

125 gr champignons
300 gr broccoli
2 st ui
1 st knoflookteen
1 punt paprika
150 gr rijst
400 gr tofu (gebruik dit receptje)

saus
40 ml soja saus
1 el siroop
gemberpoeder
snuf peper

Bereiding tofu stil fry

1. Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Giet het vocht van de tofu weg en druk met je handen op het blok en pers het overige water eruit.

3. Snij de tofu in blokjes of reepjes en leg deze op de bakplaat. Rooster de tofu in 20 minuten knapperig en goudbruin.

4. Bereid de rijst naar instructies op het pak

5. Meng in een bakje de sojasaus, siroop, gember en peper door elkaar.

6. Snij de knoflook, ui, paprika, champignons en broccoli in kleine stukjes en bak deze  vijf minuten in een grote koekenpan. Voeg de saus toe en bak nog drie minuten. Roer de tofu erdoor, zodat ook deze goed met saus bedekt is.

7. Serveer met rijst en enjoy!

Tip: Gebruik tamari voor een glutenvrije versie

Heb je deze overheerlijke vegan tofu stir fry geprobeerd? Laat ons weten hoe ze zijn geworden, ik ben zo benieuwd! Schrijf een berichtje hier beneden of deel je foto op INSTAGRAM & FACEBOOK! en gebruik de hashtag #livingthegreenlife.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *