Vegabond

raw food vegan recipes Vegabond

Wat is Amsterdam toch een fijne stad om te zijn als vegan! Zoveel leuke tentjes waar ze plantaardig eten serveren, winkels waar ze veganistische producten verkopen en markten waar biologische groente en fruit wordt verkocht.  Je kan me zo gelukkig maken met een dagje Amsterdam want ondanks dat we niet meer in A’dam centrum wonen, doen wij nog precies dezelfde dingen op een vrije dag, ontbijten bij the cold pressed juicery, lekkers halen op de westermarkt, lunchen bij SLA, rondje lopen door het vondelpark en daarna inkopen doen voor het avondeten bij Vegabond. Belachelijk dat ik over een van mijn favoriete tentjes nog niks heb geschreven op mijn blog en dat terwijl we er wekelijks komen!

Vegabond is een initiatief van Babet. Ze is Vegabond in 2014 begonnen en dit was meteen een doorslaand succes. Iedere foodie heeft er inmiddels wat over geschreven. Dik terecht, want je kan bij Vegabond heerlijk eten en rustig bijkletsen maar vooral je ogen uitkijken want ze hebben hier echt alles waar een vegan foodie warm van wordt. Van kokosyoghurt tot veganistische honing van kookboeken tot vleesvervangers. Alles vegetarisch en GMO-free, grotendeels vegan en ze hebben ook een flink assortiment aan raw foods (mijn favoriet!) Ik loop dan ook altijd weg met een flink gevulde tas, crackers van lifefood, thee van Pukka, vleesvervangers van Linda mcCartney (voor vriendlief en familie), bonbons van Heppie Herbi, boerenkoolchips, gedroogde appel en zo af en toe een muffin. Want, vergeet niet dat, ook al zit er in veganistische producten niets dierlijks, betekent dit niet direct dat het allemaal gezond is. Ei vrije mayonaise is nog steeds vet en in cupcakes zit nog steeds suiker!

Het maakt niet uit of we net 5 minuten daarvoor hebben gegeten bij het zien van al dat lekkers krijgen we trek. Geen probleem want Babet serveert ook eten, dit is wel allemaal veganistisch. Broodjes met tofu scramble (echte aanrader!) rijst rolletjes en hennep pasta salades zijn favoriet bij ons en mijn vriend is ook erg fan van de wilmersburgerkaas (jep vegan kaas!) Deze winkel is echt van alle markten thuis! Benieuwd naar het hele assortiment van Vegabond? Stap dan binnenkort even deze heerlijke winkel binnen of kijk op de website & facebookpagina!

raw food vegan recipes Vegabond
raw food vegan recipes Vegabond
raw food vegan recipes Vegabond
raw food vegan recipes Vegabond
raw food vegan recipes Vegabondraw food vegan recipes Vegabond
raw food vegan recipes Vegabond
raw food vegan recipes Vegabond

 

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *