Vegan appelcake met rozijnen

vegan appelcake met rozijnen

Vegan appelcake met rozijnen

Vegan cake.. ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen! Ontzettend simpel, voedzaam en zo VRESELIJK lekker!! Ik heb hem al een paar keer gemaakt met bessen maar vanochtend wilde ik er een soort ontbijtcake van maken dus heb ik deze mix in de oven gegooid met appel, rozijnen en banaan. Je snapt, deze is zo goed gelukt dat ik het recept meteen online moest zetten want dit is zo’n receptje waar ik heel veel mensen blij mee hoop te maken:)  Geen fan van appel? Vervang deze dan door peer en worden rozijnen thuis ook niet zo gewaardeerd, ruil deze dan om voor een handje nootjes. Deze cake kan je helemaal naar smaak maken en is daarom een feest voor iedereen! 

vegan appelcake met rozijnen

Recept vegan appelcake

Bereidingstijd 10 min
Baktijd 55 min
Portie voor 8 personen
Benodigdheden bakblik en oven

Ingrediënten vegan appelcake

250 gram meel
2 eetlepels bakpoeder
3 kleine appels
1 grote rijpe banaan
3 vegan eieren (3 el chia zaad gemengd met 4 el water)
75 gram rozijnen
3 el siroop
50 ml olijfolie
snuf kaneel
snuf vanille poeder

Bereiding vegan appelcake

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je bakblik met bakpapier.
2. Mix in een klein bakje het chia zaad met water en laat even staan tot het een puddinkje is.
3. Meng in een kom het meel, bakpoeder, rozijnen, kaneel en vanille.
4. Prak de banaan en doe deze samen met de vegan eitjes, siroop en olijfolie toe. Roer goed tot je een stevig beslag hebt. Te droog? Voeg wat plantaardige melk toe.
5. Roer de appels erdoor en schep in de bakvorm. Druk goed aan en zet hem in de voorverwarmde oven.
6. Bak in 55 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en snij daarna de cake in grote stukken.
7. ENJOY!

Ga jij binnenkort deze overheerlijke vegan tosti met kaas en tomaat proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM FACEBOOK! Vind ik leuk! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en hoe jullie je eigen twist hebben gegeven aan dit receptje! 

vegan appelcake met rozijnen

vegan appelcake met rozijnen

Comments

  1. says

    Dit lijkt me weer een heerlijk recept! En helemaal vegan, maakt mij altijd blij, want dan kan ik daar weer lekker mee experimenteren. Bedankt voor het delen!! Liefs, Merel

  2. Lizzy says

    Hallo, leuk recept, net geprobeerd maar het deeg was zeer droog en viel uit elkaar, ik heb dan een cup havermelk toegevoegd. Staat nu in de oven, we zullen zien!

    Groetjes,
    Lizzy

    • Sanne says

      Wat vreemd! Bij mij was hij just een beetje te nat! Is hij wel goed gelukt?? Heb het er meteen bij gezet in het recept. XX

      • Lizzy says

        Ja hoor, prima gelukt! Ik gebruikte boekweitmeel, misschien lag het daaraan. Bedankt voor het recept, hier kan je eindeloos mee variëren!

        • Sanne says

          Wat superfijn om te horen! Denk inderdaad dat het aan het meel ligt, heb hem gister nog eens gemaakt en het beslag was weer precies goed! Nu met dadels en blauwe bessen!

  3. Yvette says

    Wil deze graag maken, maar kan niet vinden welke maat bakblik je hebt gebruikt. Kan je dat aangeven? Lijkt me nl superlekker en heb alles in huis! Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *