Vegan bananenbrood met kokos en walnoten

vegan bananenbrood met kokos en walnoten

Vegan bananenbrood met kokos en walnoten

Oh vandaag heb ik weer zo’n feestelijk receptje voor jullie! Vegan bananenbrood met kokos en walnoten! Zo lekker en zo gemaakt want wat is dit bananenbrood is echt easy peasy. Je hebt geen spannende ingrediënten nodig en ook de bereiding is echt geen uitdaging. Eigenlijk kan ik gewoon geen reden bedenken waarom jullie deze niet zouden moeten proberen! Ren daarom snel je keuken in en verwarm die oven voor wat een plak van dit overheerlijke brood gaat je dag maken.

vegan bananenbrood met kokos en walnoten

Recept vegan bananenbrood

Bereidingstijd 15 min
Baktijd 50 min
Portie voor 10 stukken
Benodigdheden blender of keukenmachine, vriezer, bakvorm 20 cm

Ingrediënten vegan bananenbrood

droge ingrediënten
230 gram meel
50 gram kokosrasp
40 gram havervlokken
handjevol walnoten
3 dadels in kleine stukjes gesneden
2 theelepels bakpoeder
snuf kaneel

natte ingrediënten
2 grote, rijpe bananen
60 ml siroop
60 ml plantaardige melk
3 eetlepels kokosolie

Bereiding vegan bananenbrood

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed je bakblik met bakpapier.
  2. Doe alle droge ingrediënten in een kom en mix deze.
  3. Doe de natte ingrediënten in je blenden en blend tot je geen stukjes meer ziet.
  4. Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en roer door elkaar.
  5. Giet het deeg in je bakblik en zet deze in de oven en bak 45 minuten.
  6. Steek en sate prikker in het vegan bananenbrood, komt deze er droog uit? Dan is hij klaar. Niet? Zet hem dan nog even terug.
  7. Laat het brood helemaal afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.

Kan je hem niet in een keer op? No worries, hij blijft zeker 6 dagen goed in de koelkast en je kan hem natuurlijk ook invriezen:)

Ga jij binnenkort dit overheerlijk vegan bananenbrood proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK! Vind ik leuk! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en hoe jullie je eigen twist hebben gegeven aan dit receptje! 

vegan bananenbrood met kokos en walnoten

Comments

  1. Ina Noordstra says

    Ik ben nu het brood aan het maken met glutenvrij meel(teffmeel, boekweitmeel, maizena en amandelmeel) met ipv dadels(had ik niet in huis) vijgen en siroop(ahorn)..
    Ik ben benieuwd hoe het lukt en zal smaken. Dit is de 1e keer voor mij.
    Fijne website, ga ik vaker bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *