Vegan BBQ tempeh- en champignonspiesjes met bindsla

Vegan BBQ tempeh- en champignonspiesjes

Vegan BBQ tempeh- en champignonspiesjes met bindsla

Wat is er fijner dan met familie, vrienden of collega’s op een zomeravond genieten van een goed bereide BBQ? Als je briketten lekker gloeien kan het feest beginnen.

Heb je geen tijd of zin in een BBQ? Dan leg je alles op een grillplaat, of je bakt de ingrediënten in de oven of een koekenpan. Doe waar je zin in hebt!

Recept vegan BBQ tempeh- en champignonspiesjes

Ingrediënten vegan BBQ tempeh- en champignonspiesjes

2 st Pistolets bruin
1 st chilipeper
Rasp en sap van 0,5 st Limoen
2 st Knoflookteen
125 g Champignons
1 st Paprika
150 g tempeh
2 st Bindsla
125 g Cherrytomaatjes
2 el sojasaus
1 el bakolie
2 el olijfolie
Zout en peper naar smaak

Bereiding vegan BBQ tempeh- en champignonspiesjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pistoletjes knapperig in 4-6 minuten (of gebruik een broodrooster).
  2. Snijd de rode chilipeper in flinterdunne ringetjes. Rasp de schil van de limoen en pers de het sap uit in een schaaltje. Pel de knoflook. Voor de dressing meng je sojasaus, olijfolie, chilipeper, limoensap en limoenrasp, zout en peper. Pers er de knoflook bovenuit en klop goed door elkaar.
  3. Veeg de champignons schoon en wentel ze royaal door de dressing. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in mooie vierkantjes van 2×2 cm. Rijg de champignons, cherrytomaatjes en de paprika aan een prikkertje (bewaar het restant van de dressing).
  4. Snij de tempeh in vierkante blokjes en marineer ze 10 minuten in een sausje van soja, peper, zout en olijfolie.
  5. Halveer de bindslakropjes en was grondig onder de kraan. Droog met een schone keukendoek en besprenkel de sla met de overgebleven dressing. Grill de champignonspiesjes en de bindsla in 3-4 minuten rondom bruin op de BBQ of de grill (of tot de groente lichtbruin kleurt). Het is lekker als alles nog knapperig is.
  6. Serveer de tempeh met een champignonprikkertje, gegrilde bindsla en een pistoletje.

Tip! Heerlijk met een vegan knoflooksausje, wat ketchup of mayonaise. Het is ook erg lekker om wat sesamzaadjes over de sla te strooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *