Vegan bountytaart

vegan bounty taart raw vegan bounty cake

Vegan bountytaart

Ik heb dit weekend weer twee dagen in de keuken gestaan voor een flinke portie nieuwe, zoete recepten. Niet alles is gelukt (lees 5 van de 7 recepten zakten in elkaar) maar 1 creatie was meteen perfect! Dan heb ik het natuurlijk over deze geweldige vegan bountytaart. Simpel, makkelijk en snel met heel, heel veel chocola en andere fijne ingrediënten! Ben je nog aan het twijfelen of je hem gaat proberen? Niet doen, gewoon maken die hap! You can thank me later! X!

vegan bounty taart raw vegan bounty cake

Recept vegan bountytaart

Bereidingstijd 30 min
Wachttijd 1 nachtje
Portie voor 2 personen
Benodigdheden blender of keukenmachine, bakvorm van 20 cm

Ingredienten vegan bountytaart

10 zachte dadels
300 gram rauwe amandelen of hazelnoten
4 eetlepels havermout
1 blikje vette kokosmelk (dus geen light variant)
100 gram kokos rasp
3 eetlepels kokosolie
1 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneel
snuf zout
1 eetlepel siroop (rijst, dadel, ahorn of agave)
100 gram rauwe chocolade

Bereiding vegan bountytaart

  1. Meng in je blender de dadels met 150 gram van de amandelen en de havermout tot alles aan elkaar plakt en je hier met je handen een bal van kan vormen.
  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier en druk hier de dadel, amandel en havermout mix in. Zet even in de koelkast terwijl je verder gaat met de vulling.
  3. Kook de overige 150 gram amandelen 10 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Doe de amandelen samen met 250 ml van de kokosmelk, kokosolie, vanille extract, siroop en kokosrasp in je blender of keukenmachine en mix.
  5. Schep dit op de bodem van de bountytaart en druk goed aan. Zet weer terug in de koelkast.
  6. Verwarm de rest van de kokosmelk in een pannetje en voeg hier de chocolade bij. Roer tot deze gesmolten is. Mix met kaneel en zout en laat afkoelen. Giet daarna over de bountytaart en zet deze een nacht in de koelkast.
  7. Versier de volgende dag met rauwe cacao nibs, stukjes chocolade, kokos, gojibessen of ander lekkers. Snij in 10 stukken en GENIET!

Ga jij binnenkort deze overheerlijke vegan bountytaart proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK! Vind ik leuk! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en hoe jullie je eigen twist hebben gegeven aan dit receptje! 

Comments

  1. says

    Deze bountytaart ziet er heerlijk uit! Ik ben gek op kokos en chocola en ja ook bounty’s vind ik heerlijk haha. Ik ga deze taart dan ook zeker uitproberen Bedankt voor het recept

  2. Anita says

    Ik heb ‘em gemaakt. Heb de hoeveelheden verdubbeld voor een springvorm van 28 cm. Dat was aan de ruime kant, maar wat ik voor de bodem overhield heb ik nog aangevuld met extra dadel, hazelnoot en cacao en heerlijke balletjes van gemaakt en door de kokos gerold. De taart was heerlijk en voor herhaling vatbaar!

  3. Edith says

    Ziet er heerlijk uit! Heb je enig idee hoe het recept aangepast kan worden naar een taart zonder noten en met cocos en chocolade? Spelt bloem ipv noten als bodem misschien, maar hoe vervang je de Noren in de vulling?

    • Sanne says

      Hoi Edith! Ik zou voor de bodem havermout gebruiken en in de vulling dadels. Helaas wordt hij dan niet zo mooi wit als nu maar wel net zo lekker;)!
      XX

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *