Vegan cake met frambozen

raw food vegan recepten vegan cake

Vegan cake met frambozen

Een makkelijke cake die lekker en veganistisch is lijkt misschien een enorme uitdaging maar gelukkig valt dit alles mee! Met maar een paar ingrediënten maak je binnen no-time een heerlijke vegan cake die je kan versieren met mango, appel, bosbessen of in dit geval frambozen.

Deze frambozen cake heeft een luchtige structuur maar is wel wat steviger dan de brokkelige cake die ik gewend ben van vroeger. Na veel experimenteren heb ik nog geen manier gevonden om deze vegan cake super luchtig te krijgen, nee hij is en blijft gewoon wat stevig. Niks mis mee want na een stukje heb je ook wel genoeg.. zelfbescherming noemen ze dat toch?! Haha!

Recept vegan cake met frambozen

Ingredienten vegan cake

300 gram meel
Gebruik je zelfrijzend bakmeel dan wordt deze keek wat groter. Ik ben heb zelf amandelmeel gebruikt.
Handjevol bevroren of verse frambozen
2 vegan flax eieren
Benieuwd naar de verschillende soorten vegan eieren? Lees dan deze blog!
2 eetlepels siroop ik gebruik afwisselend rijst-, agave- of dadelsiroop
1 eetlepel kokosbloesem suiker
60 ml olie, voor een neutrale smaak gebruik olijfolie
1 rijpe banaan
snuf kaneel
snuf koek kruiden
1 eetlepel abrikozenjam

Bereiding vegan cake

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed en bakblik met bakpapier.

Maak in een klein bakje de flax egg klaar door 2 eetlepels gebroken lijnzaad te mengen met 6 eetlepels water. Zet de flax egg even opzij terwijl je de rest voorbereid.

Prak, in een grote schaal, de banaan zacht en voeg hier het meel, de siroop en de olie bij. Roer goed door en voeg vervolgens de andere ingrediënten behalve de abrikozenjam toe en meng alles door elkaar.

Schep het deeg in het bakblik en smeer met een borsteltje de abrikozenjam over de bovenkant. Dit geeft de taart een mooie glimmende en goudbruine korst.

Zet de cake zeker 50 minuten in de oven. Laat goed afkoelen, snij in stukken en serveer met kokosyoghurt.

KIJK VOOR MEER INSPIRATIE OP MIJN INSTAGRAM & FACEBOOK OF VOLG ME OP SNAPCHAT ONDER BEAUTYBLENDS!

raw food vegan recepten vegan cake raw food vegan recepten vegan cake raw food vegan recepten vegan cake

 

Comments

    • sannevanrooij says

      Wat lief Charelle! Ik was zelf niet zo enthousiast van de foto’s maar wel heel erg van het recept dus toch besloten hem online te zetten;) Die bakvormen blijven een drama inderdaad! Wat een prachtige blog heb je trouwens! FAN!
      XX!

  1. says

    Klinkt lekker! Wat leuk dat je er abrikozenjam in gebruikt.
    En ik ben inderdaad benieuwd naar meer vegan eieren 😉 ik ga gelijk kijken.
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *