Vegan carrot cake met cashew crème

raw food vegan recepten vegan carrot cakeVegan carrot cake met cashew crème

Gister was het vaderdag en omdat dat toch een beetje gevierd moet worden, heb ik gister getrakteerd op deze vreselijk mooie en geweldig lekkere carrot cake. Bommetje vol heerlijke ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt liggen. Zo kan jij ook snel genieten van deze makkelijke home made vegan carrot cake:)! Heb je geen zin of tijd om je enorm uit te sloven? Rol dan balletjes van het carrot cake mengsel en dip deze in de cashew creme of kokosrasp. Smaakt precies hetzelfde, ziet er iets minder spannend uit maar het is evengoed dik genieten! 

raw food vegan recepten vegan carrot cake

Recept carrot cake met cashew creme

Ingrediënten carrot cake

3 grote wortels in kleine stukjes gesneden
140 gram glutenvrije havermout
8 grote dadels
60 gram kokosrasp
snuf kaneel

Ingrediënten cashew cream

300 gram geweekte cashew noten (ongebrand en ongezout)
sap van een citroen
80 ml dadelsiroop (rijst siroop, agave siroop of maple siroop zijn ook heerlijk)
2 eetlepels gesmolten kokosolie
Wat water om de crème lekker romig te maken

Bereiding carrot cake

Doe de glutenvrije havermout in je blender of keukenmachine en laat deze draaien tot je een grof meel overhoudt.

Maak de wortels schoon en snij deze in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de dadels. Voeg de wortelstukjes en de dadels bij de havermout en mix tot alles aan elkaar plakt.

Schep als laatste de kokosrasp en het kaneel erbij. Mix alles nog een minuutje in je keukenmachine.

Bereiding cashew cream

Week de cashewnoten minstens zes uur. Ik ben zelf niet zo van het plannen dus het komt best vaak voor dat ik geen geweekte cashewnoten heb staan. Geen probleem want wanneer je de noten 10 minuten kookt ben je er ook!

Doe de cashewnoten samen met het sap van een citroen in je blender en laat deze draaien tot je een crème zonder stukjes hebt. Giet daarna de dadensiroop, de kokosolie en eventueel wat water erbij en mix nog twee minuutjes.

Bereiding taart

Pak een kleine, ronde springvorm (15cm) en schep de helft van de wortelmix in je bakvorm. Druk dit goed aan en zet hem tien minuten in de vriezer.

Na tien minuten haal je de carrot cake eruit en schep je 1/3e van de cashew creme erop. Smeer goed uit en zet de vorm 15 minuten terug in de vriezer.

Na een kwartier schep je de rest van de wortelmix in de bakvorm. Zet de carrot cake terug in de vriezer tot je hem gebruikt. Versier hem dan met de overgebleven cashew creme, walnoten, kokos en stukjes dadel en enjoy!!

KIJK VOOR MEER INSPIRATIE OP MIJN INSTAGRAM & FACEBOOK OF VOLG ME OP SNAPCHAT ONDER BEAUTYBLENDS!
-Timo

raw food vegan recepten vegan carrot cake

raw food vegan recepten vegan carrot cake

Comments

  1. says

    Ooh dit lijkt me echt te lekker! Ik ben gek op carrot cake maar heb nog nooit een vegan variant gemaakt. Dit recept ga ik dus zeker eventjes onthouden. (:

    • Timo says

      Wat lief ven je! Hij is zeker het proberen waard, wortel met cashew, dadel en kokos is echt zoo lekker! Hoe maak jij hem normaal?? Uit de oven of ook raw:)?
      XX!

  2. says

    Ah dit lijkt me echt top. Ik heb wel eens een carrotcake gemaakt en wel eens een cheesecake van cashewnoten, maar de combi van beiden nog nooit. Deze ga ik onthouden (en bijna jarig, dus ja..)

    • Timo says

      Wat leuk! Bijna jarig! Dan moet je deze proberen:) Het is zo’n feestelijke taart en de combinatie van cashew en carrotcake is echt mega lekker! XX!

  3. angela says

    Ik heb hem vandaag gemaakt! Wat een heerlijk en vooral makkelijk gerecht en een ideale snack/traktatie in mijn healty lifestyle! Dankjewel!

  4. jet says

    beste Timo, het klinkt heerlijk, zowel de smakencombinatie als de structuur.
    Maar je zegt: haal hem pas voor gebruik uit de vriezer, bedoel je dat letterlijk, als een soort ijstaart?
    Of blijft ie ook op kamertemperatuur heel? Overigens, dat ie in de vriezer kan staan , maakt ‘m wel heel geschikt om van te voren al klaar te maken. Da’s ook handig.

    • Timo says

      Hoi Jet, Wat fijn om te horen! Hij kan prima in de koelkast, zorg wel dat je hem tijdens het maken telkens even in de vriezer zet. Dat maakt het lagen maken wat makkelijker. Wij bewaren hem in de vriezer omdat we hem samen nooit in een keer opkrijgen. Je kan hem natuurlijk in de koelkast bewaren maar dan blijft hij minder lang goed (ongeveer 4 dagen). X!

    • sannevanrooij says

      Hoi Kitty! Ik durf het niet te zeggen, werk zelf niet met kcal maar voedingsstoffen. Van de taart kunnen 8 stukken worden gesneden dus misschien zou je op internet een kleine berekening kunnen loslaten op 1/8e van alle ingrediënten? Liefs

    • Sanne says

      Hoi Maren! Bij mij was hij ook zeker niet zo wit als ik zou willen.. Eerder een beetje beige! Wil je een mooie witte crème kan je een andere zoetstof gebruiken. Dadelsiroop kleurt inderdaad erg! Misschien agave een keer proberen?? Xx

  5. Esther says

    Klopt het dat je de wortes niet eerst moet koken voordat je ze gebruikt? Krijgt een staafmixer rauwe wortels gemixt? Groeten, Esther

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *