Chocolade muffins

raw food vegan recipes chocolade muffins

Chocolade muffins

Al een tijd ben ik bezig met een makkelijk recept voor gezonde, vegan muffins. Gewoon simpel, niet teveel ingrediënten (waardoor je ze ook kan maken wanneer je opeens zin hebt in muffins – geen voorbereidingen, geen gedoe) en makkelijk te maken (binnen 30 minuten inclusief baktijd). Muffins zijn namelijk altijd goed! Als ik zin heb om iets te bakken val ik toch vaak terug op een simpel taartje of een grote batch cupcakes. Zeker wanneer ik zoete trek heb, wil ik niet eeuwen in de keuken staan, dan wil ik METEEN wat lekkers! Ik hoop dat jullie dit herkennen..! Al zeker 4 weken ben ik elk weekend bezig met het bedenken en uitproberen van een nieuw muffin recept en dit weekend was het eindelijk raak. Waar ze vorige pogingen te droog, te zacht, niet wilden rijzen of ze er gewoon niet uitzagen waren ze deze keer precies goed!! Zie hier heerlijke chocolade muffins waar je maar zeven simpele ingrediënten voor nodig hebt. Al deze vindt je gewoon in je keukenkastje. Iets waar ik heel blij van word! Toen ik zelf nog niet aan het bloggen was en dus nog niet bezig was met het bedenken van recepten, zocht ik ze vaak op het internet. Deze vond ik vaak ingewikkeld en je had er spullen voor nodig waar ik nooit van had gehoord (denk psyllium husk). Het zal allemaal vast heel lekker zijn maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar simpel en snel! Je kan met dit recept 12 muffins maken, het is nu 4 dagen later en ze smaken nog steeds super. Ik zou zeggen dat je ze maximaal een weekje kan bewaren en dan het liefste vacuüm verpakt én in de koelkast. Al denk ik niet dat deze het een week gaan volhouden want ze zijn echt erg lekker!

Ingrediënten chocolade muffins

– 130 gram speltmeel (of boekweit voor glutenvrije versie)
– 10 medjool dadels
– 2 grote, rijpe bananen
– 450 ml kokosmelk
– 75 ml kokosolie
– 3 blokjes gesmolten chocolade of 2 eetlepels rauwe cacao
Optioneel
– Cacaonibs
– Fijn gehakte stukjes walnoot

Bereidingswijze chocolade muffins

Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng in je keukenmachine de banaan, de dadels en de kokosmelk tot je een egaal mengsel hebt (een paar stukjes banaan of dadel is onvermijdelijk).Smelt de kokosolie in een pannetje, wanneer dit vloeibaar is en voeg dit toe aan het banaanmengsel. Voeg vervolgens het speltmeel toe en laat je keukenmachine draaien tot alles goed gemengd is. Hou je van verrassingen in je muffins, dan is dit het moment wanneer je de cacaonibs en of walnootstukjes toevoegt, deze roer je er gewoon met de hand doorheen. Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes en schuif deze in de voorverwarmde oven. Laat je muffins in 20 minuten gaar bakken. De muffins zullen niet helemaal droog zijn vanbinnen maar omdat ze geen dierlijke producten bevatten is dit geen probleem. Laat ze 15 minuten afkoelen voor je ze versiert, ik ben gegaan voor zelfgemaakte chocoladesaus en amandelschaafsel. Maar superfoods, noten en of cashewcrème doen het ook erg goed!

raw food vegan recipes chocolade muffins raw food vegan recipes chocolade muffins

 

 

Comments

  • sannevanrooij says

   Hoi Eva, sorry! Natuurlijk wel even handig om dat erbij te vermelden. De oven moet je voorverwarmen op 180 graden. Hoop dat je ze lekker vindt!
   Liefs,
   Sanne

 1. Rachel says

  Helemaal enthousiast van dit recept aan de gang gegaan. Na 30 minuten in de oven helaas nog steeds niet gaar en helemaal ingezakt…

  • sannevanrooij says

   He wat vervelend! Snap niet hoe dit kan. Ik ga ze dit weekend nog een keer maken om te kijken of alle hoeveelheden kloppen. Ik laat het je weten! Verder moet je er rekening mee houden dat ze niet rijzen en vrij dik zijn omdat ik geen baking powder of soda gebruik. Ze zullen er dus niet hetzelfde uitzien of dezelfde structuur hebben als we gewend zijn van muffins. Maar buiten dit mogen ze er niet uitgezakt uitkomen. Dat is zonde van alle lekkere ingrediënten! Sorry hiervoor!

  • sannevanrooij says

   Hoi Lianne, ik gebruik de kokosmelk uit blik. Vooral die van fairtrade is ideaal omdat daar al een dikke laag kokosroom op zit. Deze geeft een heerlijke smaak aan de muffins! XXX!

 2. Latifha says

  Ziet er lekker uit! Ik heb ze nu in de oven staan :) nu vroeg ik me wel af …. Moet er geen cacao door het beslag? (Dit heb ik maar wel gedaan) Of is het enige chocola wat je gebruikt de chocolade saus?
  Groetjes Latifha

  • sannevanrooij says

   Hoi Latifha! Hoop dat ze heel lekker waren! Ik heb inderdaad alleen chocoladesaus gebruikt door het beslag. Dit zorgt ervoor dat je de lekkere, zoete smaak van de banaan ook nog proeft:) Maar ze zijn ook heerlijk met cacaopoeder erdoor! Heb je er verder nog ingrediënten aan toegevoegd? Ben heel benieuwd! Liefs!

 3. Melanie Huyghe says

  Mijn variant zit nu in de oven. Ik gebruikte de helft van alle ingrediënten. Ik heb rijstmeel gebruikt, een halve koffielepel wijnsteenbakpoeder en stukjes pure chocolade. Het hele mengsel zit in een kleine cakevorm in de oven.
  Ik laat het bakken op 180° tot de cake gaar is. Ik vermoed dat dat zo’n 50 minuten zal duren.

  Het beslag smaakte heerlijk zoet. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat !!!

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *