Healthy chocolade wafel

raw food vegan recepten wafel

Vegan chocolade wafel

Oh zoete kauwen opgelet! k heb toch weer een geweldig recept voor jullie! Deze chocolade wafels zijn een variatie op de oude vertrouwde bananenwafels maar nog gezonder (quinoa maakt alles goed) en nóg lekkerder! Deze wafel zal het perfect doen tijdens het paasontbijt, zoet en health dus een feest voor het hele gezin! Ben je nou zelf niet zo’n fan van chocolade, vervang deze dan door vers fruit of rozijnen. Je kan met deze wafels alle kanten op dus laat je fantasie de vrije loop!

Chocolade wafel

voor 3 grote wafels

Ingrediënten vegan chocolade wafel

250 ml plantaardige melk
150 gram havermout of haver vlokken
1 rijpe banaan
2 eetlepels quinoa vlokken
1 eetlepel kokos rasp
1 theelepel kaneel
1 theelepel kokosbloesem suiker

4 blokjes vegan chocolade (mijn favoriete vegan chocolade vind je hier!)

Bereiding vegan chocolade wafel

Verwarm je wafelijzer voor. Terwijl deze warm wordt, meng je in je blender blender de plantaardige melk met de havermout tot je een dik beslag hebt. Snij de rijpe banaan in kleine plakjes en mix deze, in je blender, door het wafel beslag. Doe daarna de rest van de ingrediënten erbij en mix deze nog een half minuutje met de rest van het beslag. Wanneer je wafelijzer warm is schep je een lepeltje kokosolie op het ijzer en laat je deze smelten. Wanneer de kokosolie vloeibaar is kan het bakken beginnen! Giet twee volle lepels beslag op het warme ijzer en bak de wafels naar instructies van het merk. Snij ondertussen de chocolade in kleine stukjes. Wanneer  de wafel klaar is strooi je er direct je stukjes chocolade overheen zodat deze smelten! Je kan de chocolade ook door je beslag doen maar deze blijft vaak aan je wafelijzer plakken – niet ideaal! Eet terwijl hij nog warm is en geniet!

Kijk voor meer inspiratie op mijn Instagram & Facebook of volg me op snapchat onder BEAUTYBLENDS

choco wafels

Comments

    • sannevanrooij says

      Wat lief van je!! Dank dank dank! Ja ik zit op Instagram en Facebook maar daar onder de naam BeautyBlends:)
      Ik ben al tijden fan van jouw blog en je foto’s.. zo mooi!! Hoop je binnenkort een keer tegen te komen!
      XX!

  1. Leentje Bogaerts says

    Zou je deze ook een dag op voorhand kunnen maken en daarna koud eten? We vertrekken binnenkort met vakantie en ontbijten steeds onderweg. Daarvoor maak ik voor de kids gezonde muffins, havermoutkoekjes en voorzie ik ook steeds fruit. Instant vakantie en feest dus, het zou leuk zijn om dit jaar wafels te voorzien. Dat zullen de kinderen geweldig vinden. Vandaar mijn vraag :-)

    • Sanne says

      Hoi Leentje! Wat een heerlijk vooruitzicht! Alvast een fijne vakantie:)
      Deze wafels kan je prima koud eten (ik vind ze de volgende dag vaak nog lekkerder). Perfect dus voor onderweg!
      Laat je even weten wat de kleintjes ervan vonden??
      XX!

  2. Hombrouckx says

    Vegan wafels bakken is zeer moeilijk. Met havermout lukt het nog het beste, maar zonder vetstof in het deeg gaan ze makkelijk stuk. Ik zal deze moeten proberen. 😉

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *